Mennyibe kerül az Erste banknál egy lakossági folyószámla nyitása?

Figyelt kérdés
MOst kezdtem el dolgozni, az első fizumat kézbe kapom, de a másodikat már kártyára. A munkahelyem csak az Erste bankkal áll szerződésben és hiába van már másik banknál számlám nyitnom kell egy erstéset. Azt mondták hogy az első kártyára érkező fizubol levonnak 5ezer forintot nyitási költségnek, de én ezt sokkalom...
2009. máj. 6. 19:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem kötelezhetnek erre: bárhova KÖTELEZŐ utalniuk (csak persze lusták, mert dolgozni kéne vele).

Másrészt alkotmány biztosítja, hogy SEMMIT nem vonhatnak le tőled: a fizetésednek hiánytalanul meg kell érkeznie.

A lakossági számlának nincsen nyitási költsége - de havidíja igen. Inkább csábítani akarnak, és kedvezményeket adnak nyitáskor.

Ha a másik számládon nincs sok pénz, akkor szerintem ne nyiss újat. Ha nem félsz attól, hogy emiatt kirúgnak, akkor mondd meg, hogy utalják csak arra.

Ha pedig ezt nem akarod, akkor választhatod azt is, hogy postán érkezik a pénz, a lakcímedre: ami azért nem a legjobb megoldás, mert vagy ki se viszik - vagy munkaidőben viszik, és úgyis be kell menned érte a postára.

2009. máj. 6. 20:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Tényleg nem kötelezhetnek arra, h' a cég által választott banknál nyiss számlát. Illetve ez az 5000,-Ft is érthetetlen: ezért bankkártyát kapnál, vagy mit? Ahhoz is nagyon sok ez a pénz. A számlanyitás egyébként is ingyenes, csak kezelési költség van. Kíváncsi vagyok, kit gazdagít az az 5000,-Ft.
2009. máj. 6. 21:05
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelezhet a munkáltatód arra, hogy válaszd az ő bankját.
2009. máj. 7. 09:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Most van egy akció, miszerint ingyenesen lehet számlát nyitni náluk. Régebben, kb. egy éve ez nem így volt. Akkor fizetni kellett érte, megkérdeztem. Ami érthetetlen, hiszen a legtöbb banknál ingyenes a számlanyitás, mert nekik is az az érdekük, hogy minél több ügyfelük legyen, hogy aztán lenyúlhassák havonta a számlavezetési, kártya, vagy ilyen-olyan díjat.
2009. szept. 8. 16:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Ingyenes.
2010. jan. 26. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!