Hogyan tudnék külföldre pénzt utalni?
Van egy bankszámlám, mastercard kártyával. (OTP-Junior)
Külföldre kellene utalnom pénzt, Romániába lényegében román lejt.
Hogyan tudom ezt megtenni? Interneten ezt el tudom intézni? Mennyi pluszköltséggel kell számolnom?
Ha bemegyek egy bankba, akkor itt is el tudják ezt intézni?
ING BANK N.V Amsterdam - Sucursala Bucuresti. a bank neve.
A válaszokat köszönöm.
Sőt, pontosítok, hogyan tudok pénzt küldeni.
Ha van az utaláson kívül valami alternatíva, ami költséghatékonyabb, az is érdekelne.
Köszönöm.
Kb. mekkora költséggel kell számolnom, hogy ha kb. 7e FT-nak megfelelő lejt akarok utalni?
Személyesen, illetve interneten mennyi szokott lenni az utalás költsége?
Az IBAN az nem egy rendszer, hanem számlaszám és természetesen nem lesz ingyenes, 7.000,- Ft-nak megfelelő összeg esetén a költség 2.200,- Ft.
Lehet, olcsóbb lenne Paypal-on keresztül kijuttatni az összeget, ha az a fogadó félnek is megfelel.
"Az IBAN olyan értelemben rendszer, hogy a nemzetközi forgalom megkönnyítésére alkották meg ezt a protokollt. Pont az a lényege hogy EU-n belül ingyenes, de nem muszáj elhinni. Én már használtam mindenféle költség nélkül."
Az IBAN az bankszámlaszám. A rendszer amiről beszélsz az valószínűleg a SEPA. [link]
Nem ingyenes, viszont alig drágább mint egy belföldi utalás. Csak Eurót utalhatsz és csak SHA utasítással. Valószínűleg ez a legolcsóbb módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!