Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan tudnék külföldre pénzt...

Hogyan tudnék külföldre pénzt utalni?

Figyelt kérdés

Van egy bankszámlám, mastercard kártyával. (OTP-Junior)

Külföldre kellene utalnom pénzt, Romániába lényegében román lejt.

Hogyan tudom ezt megtenni? Interneten ezt el tudom intézni? Mennyi pluszköltséggel kell számolnom?

Ha bemegyek egy bankba, akkor itt is el tudják ezt intézni?

ING BANK N.V Amsterdam - Sucursala Bucuresti. a bank neve.

A válaszokat köszönöm.

2011. okt. 22. 19:43
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Sőt, pontosítok, hogyan tudok pénzt küldeni.

Ha van az utaláson kívül valami alternatíva, ami költséghatékonyabb, az is érdekelne.

2011. okt. 22. 19:44
 2/11 anonim ***** válasza:
EU-n belül van egy IBAN nevű rendszer ami a nemzetközi banki átutalásokat hivatott megkönnyíteni. Neked a kedvezményezett IBAN formátumú számlaszámát kell tudnod és a bankja BIC azonosítóját. Nézz utána ennek a módszernek, az egész ingyenes. Minden bank benne van ebben a rendszerben. A sajáz bankod is készségesen fog segíteni.
2011. okt. 22. 19:54
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Kb. mekkora költséggel kell számolnom, hogy ha kb. 7e FT-nak megfelelő lejt akarok utalni?

Személyesen, illetve interneten mennyi szokott lenni az utalás költsége?

2011. okt. 22. 20:11
 4/11 anonim ***** válasza:

Az IBAN az nem egy rendszer, hanem számlaszám és természetesen nem lesz ingyenes, 7.000,- Ft-nak megfelelő összeg esetén a költség 2.200,- Ft.

Lehet, olcsóbb lenne Paypal-on keresztül kijuttatni az összeget, ha az a fogadó félnek is megfelel.

2011. okt. 22. 20:21
 5/11 anonim ***** válasza:
Az IBAN olyan értelemben rendszer, hogy a nemzetközi forgalom megkönnyítésére alkották meg ezt a protokollt. Pont az a lényege hogy EU-n belül ingyenes, de nem muszáj elhinni. Én már használtam mindenféle költség nélkül.
2011. okt. 22. 20:28
 6/11 anonim ***** válasza:
Én nem tudok olyan bankot, ahol a nemzetközi átutalás ingyenes lenne, ha a neked nem került semmibe az valószínűleg azért volt, mert BEN-esként adtad meg, ami azt jelenti, hogy a kedvezményezett fizette a költséget.
2011. okt. 22. 20:36
 7/11 A kérdező kommentje:
És ha bemegyek egy ING bankba, és ott intézem el, akkor lehet valamivel olcsóbban? Persze nincs ott számlám.
2011. okt. 22. 20:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Az ING-nél nem tudod megoldani, ráadásul ott nincs is lakossági üzletág.
2011. okt. 22. 20:54
 9/11 anonim ***** válasza:
WESTERN-t probald meg, ott olcsobb lesz!
2011. okt. 22. 21:00
 10/11 anonim ***** válasza:

"Az IBAN olyan értelemben rendszer, hogy a nemzetközi forgalom megkönnyítésére alkották meg ezt a protokollt. Pont az a lényege hogy EU-n belül ingyenes, de nem muszáj elhinni. Én már használtam mindenféle költség nélkül."

Az IBAN az bankszámlaszám. A rendszer amiről beszélsz az valószínűleg a SEPA. [link]

Nem ingyenes, viszont alig drágább mint egy belföldi utalás. Csak Eurót utalhatsz és csak SHA utasítással. Valószínűleg ez a legolcsóbb módszer.

2011. okt. 22. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!