Lehet banki utalással forintot utalni külföldre? Mennyi idő alatt érkezik meg? Kb. mennyi kezelési költséget számít fel a bank?
Forintban csak akkor kapja meg ha külföldön fornit számlája van.
Te elindithatsz utalást forintba de ahova küldöd olyan pénznembe jelenik meg amilyen az ottani számla. a bank az aznapi szorzójával szorozza át a pénzt. 3-4 nap maximum, de lehet akár 2 nap is. kezelési költség nem tudom mennyi.
amivel még tudsz pénzt küldeni az a western union. ilyen iroda minden nagyobb városban van otthon és kisebb városokban is van külföldön. ez pár óra alatt ott a pénz, van valamennyi kezelési költsége.
nézd meg a western union oldalán mennyi az.
ami fontos hogy nagyon pontosan kell megadni a felvevö adatait mert ha egy ici pici elírás van nem adják oda a pénzt.
Még egyszer.
Te milyen számláról akarsz utalni? Fornit vagy euró?
A német számla gondolom euró. vagy esetleg magyar számláját használja kint?
ahogy leírtam. amilyen számláról utalsz (pl fornit) olyan pénznemben indul el az utalás, és amire utalsz olyanban jelenik ott meg (pl euro), amit a fogadó bank a maga aznapi váltójával fogja átváltani.
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 06-07 07:46
Bocs, csak most néztem. Forint számláról utaltam, és én is meglepődtem, mikor a website kiadta a forintos utalás lehetőségét. A bank mindenfélét hadovált, hogy euroban utalják (már van plusz költség, az árfolyam különbözet), és hogy a címzett banknál az árfolyam miatt lehet, hogy kevesebb összeg jelenik meg az átváltás miatt, mint amennyit utalnom kellett volna - ergo nem fogom megkapni a rendelésem???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!