Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lakásvásárlás albérleti...

Lakásvásárlás albérleti konstrukcióval, lehetséges?

Figyelt kérdés
Tudtok olyan lakás vásárlási konstrukciót ajánlani (link lenne jó) ahol úgy lehet lakást venni, hogy önerő nem kell, csak beköltözöl, és néhány évig (2-3 pl) fizeted az albérletet,amit beszámolnak a lakás árába, mint önerő? Nyíregyházán volt ilyen, de Pest körül nem igazán találtam ilyat...:(
2011. okt. 13. 20:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Mostanában hirdetnek ilyet. De csak a bérleti díj 60%-a számít bele a vételárba.

Most nem tudom pontosan melyik lakópark, valamilyen ingatlanhirdetős újságban láttam.

Pesten volt, annyi bizonyos.

2011. okt. 13. 20:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, láttam egy ilyet, én kicsit másban gondolkodom. Kisebb családi házat Pest körül, pl. Szigetszentmiklóson vagy hasonló helyen. A lakóparki lakások 20-30 milliós ára kész röhej...
2011. okt. 13. 21:36
 3/9 apoi ***** válasza:
Szerintem abszolút reménytelen önerő és/vagy munkaviszony nélkül lakáshoz jutni.
2011. okt. 13. 23:58
 4/9 anonim ***** válasza:

A lízing hasonlót jelent. Fizeted a meghatározott összeget, majd a futamidő letelte végén a tied lesz az ingatlan (ha bármikor nem fizeted, akkor nem).

Önerő szükséges mindenhol.

2011. okt. 14. 06:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Munkaviszonyom van, már bő 2 éves, az önerő az ami gondot jelent, egyelőre van más kötelezettségem is, de ha fizetem az albérletet sokkal nehezebb lakáshoz önerőt össze tenni:S
2011. okt. 14. 09:26
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha 2 év alatt nem bírtál önerőt összeszedni, akkor miért gondolod, hogy a hitelt törleszteni tudnád. Még jó hogy nem adnak a bankok, ott cseszték el, hogy anno adtak ilyeneknek.
2011. okt. 14. 18:03
 7/9 A kérdező kommentje:

Legutolsó kommentelőnek írom:

Nem mindenki ott kezdi ám hogy megvan mindene! Vidékről jöttem fel, több hónap az is hogy a felköltözés és a saját élet című történet ki legyen ám fizetve! Írtam már hogy még egy darabig van hitelem amit fizetek, ezért nehéz. De!

Párommal ketten havi 60.000 ft-ot dobunk ki albérletre (erre nincs jobb szó), emellett havi 25.000 ft ltp-t fizetünk, és még egyszer ennyit félre teszünk. Szóval 110.000 ft az ami havonta van.... szerintem ez nem olyan kevés...

2011. okt. 15. 16:45
 8/9 anonim ***** válasza:

A hitel kamatrésze talán nem lesz pénzkidobás? Csak az albérlet, az a pénzkidobás?

Ha van még hiteled, akkor fizesd ki azt, gyűjtsél önerőt, aztán vehetsz fel hitelt! Rengetegen úszták meg anno az önerőt, pl. személyi hitellel, meg is lett a következménye.

2011. okt. 15. 20:13
 9/9 A kérdező kommentje:
De jó lenne már egy saját lakás, sok ismerős fizeti a hitelt, úgy, hogy sokkal rosszabb anyagi körülményei vannak.... A lényeg az lenne hogy az albérleti konstrukcióval a pénz nem kidobott akármi lenne, még akkor sem ha a hitel kamat részébe megy bele. Akkor ezek szerint nincs ilyen konstrukció?
2011. nov. 12. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!