Mi a teendő? Hol a pénzem?
Nincs meg az utalt összeg;az történt hogy hogy "X" utalt volna nekem,de sajnos rossz számlaszámra.Illetve egy régebbi partiscumos számlaszámra ami már egy éve meg lett szüntetve!
Hogyan lehetséges hogy erre a számlaszámra még lehet utalni,holott már egy éve megszűnt?
Lehet rá mert kipróbáltam.
Mi a teendő?Hol a pénzem?
Szerintem a küldőnek kéne jeleznie a bankja felé, hogy rossz számra utalta az összeget. A banknak elviekben intézkednie kellene, hogy visszakerüljön a pénz. Remélem meg van még a bizonylat, vagy akármilyen papír, amit utaláskor adott.
De közben neked is kéne menned a patiscum-ba, és érdeklődni, hogy helló, mi van
Szia!
Ha egy nem létező számlaszámra utalnak akkor a bank egy "függő" számlaszámra rakja a pénzt, ahonnan az utaló visszakapja. Utalni pedig azért tudtak, mert ugye a másik bank nem tudhatja, hogy az egy élő számlaszám, vagy létező számlaszám, különböző adatvédelmi okokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!