Miért ennyire kevés a banki betét kamata?
Figyelt kérdés
A kölcsönökre irtatlan (uzsora) kamatot számítanak fel a bankok, de az én -szintén magyar- forintom betétként még 10%-ot sem kamatozhat.2011. szept. 12. 09:33
1/7 anonim válasza:
A banki kamatok a jegybank alapkamathoz igazodnak.
Amúgy mutass már egy banki uzsorakamatot, mert olyat én még nem láttam.
2/7 A kérdező kommentje:
A kölcsönök kamatáról beszéltem, mint uzsorakamat, legyen az személyi, áruvásárlási, forintalapú vagy devizahitel.
2011. szept. 12. 10:18
3/7 anonim válasza:
Az nagyon messze van az uzsorakamattól.
4/7 anonim válasza:
Én uzsorakamatnak hívom azokat a kamatokat, amelyek "pofátlan" nagyságúak. Ha a betéti kamatokat nézzük, akkor a hitelkamatok pofátlanul magasak. Tehát nekem az is uzsorakamat, nem csak az 50 %-os és fölötti.
Régi "szép" időkben 20 % körül is mozgott a betétkamat, ráadásul nem kellett adót fizetni belőle. Valamint a hitelkamat is hasonló vonalon mozgott, valamivel több volt, de nem volt 30 %-nál magasabb. Nem is volt olyan rég, hiszen még emlékszem rá...
5/7 anonim válasza:
a hitelkamat mindig is magasabb lesz, mint a betéti kamat. Miért hiszik azt sokan Magyarországon, hogy a bankok jótékonysági intézmények??? Nem azok, pénzügyi vállalkozások. És igen, pontosan ilyen üzletekből élnek, hogy a hitelkamatok magasabbak, mint a banki kamatok. Azon miért nem háborog senki, hogy a valuták vételi és eladási árfolyama sem egyforma? Igen, abból pedig a pénzváltók élnek....
6/7 Sovcsik Krisztián válasza:
A bankbetét +- 1%-al mozog az inflációhoz képest. Azért volt 20% kamat, mert annyi volt az infláció is. A másik, ez pedig azért van, mert biztos dolgok. Ami bizonytalan/kockázatos, azokkal el lehet érni jobb kamatokat is, csak ez 10-ből nem mind a 10-nek sikerül.
7/7 anonim válasza:
A betéti kamat a jegybanki kamat körül szokott lenni, 1-2%-al magasabbak, alacsonyabbak, banktól, akciótól és lekötési időtől függően. A hitelkamat lakásra most olyan 9-11%, a betéti kamat átlagos esetben olyan 4-8%, a kettő között van a bank haszna rajta. 10% az nagyon sok lenne betéti kamatnak, lévén a hitelkamatok vannak akörül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!