Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik banknál mennyi idö a...

Melyik banknál mennyi idö a hitelbirálati idő használt lakás vásárlása esetén? Melyik a leggyorsabb?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 20. 17:20
 1/4 anonim ***** válasza:

nekünk annó a CIB-nél a lakás kiválasztásától a beköltözésig belefért minden 4 hétbe.

egyébként maga a hitelbírálat nem sok idő, általában max. 1-2 hét, amivel el szokott menni az idő, az az ügyvéd, mert mind a vevőt, mint az eladót, mind az ügyvédet össze kell hozni egy időpontra, a másik az ingatlanbecslés, mert nem biztos, hogy éppen ráér egy becslő, a harmadik meg a földhivatal. (nekünk az első kettővel szerencsénk volt, a földhivatalt meg magam intézem felárral, de legalább az is megvolt)

2009. ápr. 21. 08:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Vannak még másnak s tapasztalatai ,informácioi akkor kérem irjon!!Köszönöm!
2009. ápr. 21. 12:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Több helyen is találsz úgynevezett "gyorskölcsönt", de én lebeszélnélek róla. Szerintem 20-30 évi elkötelezettségnél egy bank felé ne az legyen a szempont, hogy gyorsan kapj hitelt, hanem az, hogy a legjobbat kapd. Sajnos ez a két dolog üti egymást, mert ami gyors, az feleslegesen drágább is és ez neked súlyos százezrekbe, milliókba is kerülhet.

Normál esetben, ha minden papírotok rendben, akkor 3-4 hét alatt lezajlik egy hitelügylet, de ha valami gubancos (tulajdoni lap, munkáltatói, folyószámla kivonatok, APEH, adóstársak keresése, stb, stb...), akkor sehol sem gyors az ügyintézés, de ez már nem a bankokon múlik, hanem pl rajtatok is.

Nekem legalábbis az a tapasztalatom, hogy a legtöbb ügyletben a dokumentumok összegyűjtése a több idő és nem a hitelintézés.

(hiteltanácsadó vagyok)

2009. ápr. 22. 06:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Hiteltanácsadó vagyok, nekem mostanában az Unicredit tűnt gyorsnak, utóbbi 2 ügyletem átfutása beadástól bírálatig 1 ill. 2 nap volt. Nyilván ezután megszövegezik a szerződést, pár nappal utána lehet szerződni, és teljesíteni a folyósítási és kifizetési feltételeket is. Többi dologban teljesen egyetértek az előttem szólóval, felelősségteljes, jó döntésnek kell lennie egy hosszútávú pénzügyi kötelezettségnek.
2009. ápr. 22. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!