Én is vettem fel a Raiffeisen banktól frank hitelt. A THM 21,66%-ba határozta meg. Aki ért hozzá, segítsen, hogy mit jelent a THM? A "teljes" hiteldíj mutató miért részmutató?
Konkrétabban: 4,960,95 CHF tőke
1,074,64 CHF THF
Eddig visszafizettem 1,634,01 CHT kamatot,, ami a felvett tőke 65,89%-a. Még a tőkéből van fizetendő 2,311,11 CHF tartozásom, melyre még fogok rendesen fizetni kamatot. Hogy is van ez? Mennyi kamatot kell még fizetnem?
A THM azt jelenti, hogy valamennyi költséget beleszámítva mennyit kell visszafizetned. Ha felveszel 100 frankot egy évre, és mindennel együtt 121 frankot kell visszafizetned egy év múlva, akkor a THM 21%. De ez általában nem ilyen egyszerű, hiszen jellemzően havonta kell fizetni, bizonyos költségeket pedig már a legelején.
Kamatot mindig az éppen aktuális tőke után kell fizetni, jelen esetben a 2311 CHF kamatozik a banknak. Következő hónapban tehát 2311 CHF + annak egyhavi kamata lesz a tartozásod. De lehet még kezelési költség is. Nem egyszerű...
Persze, becsaptak a bankok, mi???
A THM-ről:
De a THM egy egyértelműen definiált fogalom, nem igaz, hogy nem bírtál előtte utánajárni. Az meg hogy CHF hitelre 21,66% THM nagyon durva, gondolom valami személyi kölcsön lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!