Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Csak kérdem mit tesz, aki így...

Csak kérdem mit tesz, aki így jár mint mi?

Figyelt kérdés
8 hónapos kislányommal, férjemmel, anyukámmal, apukámmal nemsokára utcára kerülünk, mert vége a svájci frankos jelzáloghitelünknek... Annyira fáj... nincsenek szavak...
2011. aug. 17. 13:40
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:

itt tudsz kalkulálni az árfolyamrögzítésre előre:

[link]

ha nem is 100% pontos, nagyjából biztos jól mutatja.

2011. aug. 18. 09:08
 22/65 anonim ***** válasza:

En nagyon sajnalom hogy ezt tortent. De miert nem lehet beismerni, hogy eksosorban ti kovettetek el a hibat??? Miert tehet rola mindenki mascsak ti nem???

A kormanynak meg ha lenne egy kis gerince, bevezetne a magancsod intezmenyet, az a ti problematokat is megoldana, igaz lakasotok se lenne utana, es alberletbe mennetek, de sokmillios tartozasotok se maradna az elarverezes utan. A fixalas viszont csak arra jo, hogy a bankok kapjanak 3 evet, mert ha most kellene sok lakast elarverezniuk, konnyen csodkozelbe jutnanak. A hitelesnek csak ujabb szivas a fixalas, mar ha van olyan hulye, hogy ezt valasztja.

2011. aug. 18. 09:48
 23/65 anonim ***** válasza:

És ha beismeri hogy hibázott, akkor nem viszik a házat???

Istenem, már megint ezek a felesleges piszkálódások....

2011. aug. 18. 10:55
 24/65 A kérdező kommentje:
Utolsó! Én is így látom! Mármint, hogy ez a fixálás, csak egy újabb szívás, és ráadásul nagyobb is! Amúgy részben beismerem, hogy a mi hibánk is, de azért azt te is láthatod, hogy amikor én ezt a hitelt felvettem nem havi 140.000 Ftra kötöttem szerződést, és a hitelem 9 millió volt, és nem 15 millió, ÚGY hogy már előtörlesztettem és fizetem is 4 éve! A bankok 2007 ben mosolyogva kínálták a svájci frankos hiteleket tömkelegével, "barátságos mosollyal" legyintve az árfolyamkockázatra, mondván nem nagy ingadozás várható! Én csak gratulálni tudok annak, aki olyannyira előrelátó volt, hogy látta előre a válságot, és a svájci frank emelkedését is! Az illető vagy látnok, vagy jós! Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy az én "hiteltörténetem" bonyolultabb talán az átlagnál, itt nem arról vagy szó, hogy felvettük a hitelt, aztán vettünk kocsit, házat, tv-t stb... Ez, itt névtelenül kijelentem a szüleim hibája! Volt egy cégük, ami már nem ment, de apám csak erőltette, erőltette, már úsztak az adósságokban, hitelkiváltás hitellel, stb stb... Már alig várták, hogy 18 legyek, és felvehessem az első hitelemet, ami meg is történt! Lehet mondani, hogy naiv voltam, de melyik "gyerek" nem tenné meg, olyan fiatal voltam... Utána jöttek a gondok, egyébként 16 éves korom óta dolgoztam is az iskola mellett, azóta az összes havi fizetésem a törlesztő részletekre ment el, de az adósságok csak nőttek! Utána jöttek a szüleimtől az ötletek, vegyek fel hitelkiváltó hitelt, adósságrendezőt, providentet, hitelkártyát, személyikölcsönt... Mindent megtettem, mígnem már senki nem adott nekem hitelt, és így jöttek a jelzáloghitelek sorban, az elsőnél felvettem talán 5 millát, utána kiváltottam 7 millával, majd jött, hogy a lakás mindenkori értékének 90%-a felvehető, na akkor jött ez az utolsó! Én felvettem a pénzt, és odaadtam a szüleimnek! Bízva mindig abba, hogy talán most már egyenesbe jövünk! De nem ment nekik! Közben eszméltem rá, hogy egy olyan útvesztőbe kerültem ami nagyon fáj, rengetek komoly, durva veszekedésem volt a szüleimmel ezért, de már nincs mit tennem! Itt van viszont a férjem, aki elfogadott minden adósságommal együtt, és született egy gyönyörű kislányom, és mint anya, most érzem csak igazán a pánikot, hogy mi lesz ez után, mert én a gyermekemnek a legjobbat akarom, amit csak adhatok, ami az én esetemben a minimum lenne, fedél a feje fölé, ruházni tudjam, etetni, és nyugalomban, boldogságban nevelni! A szüleim is bánják már ezt az egészet, hogy még szinte "gyerekként" belevontak, de mindig az a magyarázat, hogy ők sem gondolták! 4 évig (mielőtt a férjemet megismertem) nyugtatókon éltem (napi 3x1) minden nap... mert soha nem tudtam a fizetésemből szinte semennyit magamra költeni, mindent odaadtam a bankoknak, a többit a szüleimnek, mert úgy éreztem ők a szüleim, és minden meg kell tennem értük, ennyivel tartozom, hiszen felneveltek, idővel rájöttem, talán túl nagy árat fizetek én ezért...
2011. aug. 18. 11:07
 25/65 A kérdező kommentje:
utolsó előtti! Csak közben írt egy új utolsó! :)
2011. aug. 18. 11:07
 26/65 anonim ***** válasza:

Szörnyű a helyzet ezzel a svájci frankos hitellel. Mi sem voltunk annyira előrelátóak, nem tudtuk, hogy ilyen csapdába sétálunk bele. Őszintén mi megbíztunk a bankokban és az államban ennyire. A bankban hogy így nem verhet át, az államban, mint egy szülőben, hogy baj esetén megvédi a "gyermekeit".

Az könnyen beszél, aki sok millióval vagy lakással, kocsival a popsija alatt kezdi az életet, de aki nulláról vagy még alatta, annak az járt a fejében, hogy rövid az élet, ha hitelből nem lesz saját lakás, akkor nem lesz egyáltalán. Ennyihez pedig minimum "joga" kellene lennie minden állampolgárnak, egy saját otthonhoz, aki dolgozik, vagy aki gyermeket új állampolgárt ad az országnak.

Nehéz helyzetben vagytok. Ha új hitelt vesztek fel, főleg személyi kölcsönt olyan összegben, szintén ördögi kör. Az elmaradást rendezni kellene valahogy. Nincs autó amit el tudnátok adni pl? Tudom, nem ideális, főleg picivel buszozgatni mindenhova, de az fizethetné az elmaradást, és inkább azt áldozni fel, mint a lakást.

Aztán itt van, belekényszerülnétek az árfolyamrögzítésbe, ami időt nyer, de mi lesz 2-3 év múlva.

Nem tudom mit lehet még tenni.

Szüleidet annyira azért ne hibáztasd szerintem, biztos hogy mindent meg akartak tenni, és azt hitték, működni fog, és lehet működött is volna, ha nem itt van a vállalkozás. Hogy nem akarták feladni... mi maradt a végén így is, milyen nehéz lehetett nekik, hogy belekényszerültek egyik hitelből a másikba. Sok országban nem jelent nagyobb házak hitele sem problémát egy átlag családnak, de nem mindenhol működik sajnos. Nem elég a munka hozzá. Szerencse is kell az élethez.

Tanácsot nem tudok adni, azon kívül, hogy mindent meg kellene tenni, hogy az elmaradást rendezzétek, ahhoz hogy megtartsátok a lakást. Ez a legelső lépés! Utána lehet tovább gondolkodni.

2011. aug. 19. 15:10
 27/65 anonim ***** válasza:

Még azt olvastam, hogy legalább 287.000 magyar háztartást érint a devizahitelezés jelenleg. Az ha jól számolom minimum 1 millió ember - ezek közül kb 72 ezer családban munkanélküliek, és teljesen szorult helyzetben vannak a svájci frank miatt. Ami durván 200.000 ember veszíthetheti el a lakást akkor? Plusz azok akik dolgoznak és e mellett nem tudják törleszteni. Szerintem fél millió embert biztosan érint.

Ennyi állampolgárt nem szabad segítség nélkül hagyni. Az árfolyamrögzítéssel nem oldódik meg a gond csak rövid távon. Nem tudom mit lehetne tennni.

Ezt most olvastam a rögzítéssel kapcsolatban.

[link]

2011. aug. 19. 18:45
 28/65 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem jártam így, és nem bántásból írom, de egy külső szemével így néz ki a helyzetetek röviden. A szüleid belehajszoltak az évek alatt a hitel és még több hitel felvételébe. Haragszol rájuk, tudod, hogy rosszatt tettek veled. Szereted a férjed, de most még is azon gondolkozol, hogy ugyanezt tennéd vele, neki még nincs hitele, de felvetetnél vele. Tudod, hogy hiba volt a hitel hátán hitelt felvenni, most mégis azon gondolkozol, hogy még egy hitelt felvegyetek.Felismerted a sok rosszat, miért akarod még egyszer elkövetni? Szóval a helyzetetekben biztos nem vennék fel még egy hitelt. De te magad is beláttad, hogy ha most nem tudjátok fizetni, a plusz személyi kölcsön törlesztőjét még úgysem tudnátok.
2011. aug. 19. 21:31
 29/65 anonim ***** válasza:
kilakoltatnak? ÉS mondtak valamit mikor kell elmenni, vagy valami, ez borzasztó szeretnék segíteni
2011. aug. 19. 21:33
 30/65 anonim ***** válasza:
43%

"Az könnyen beszél, aki sok millióval vagy lakással, kocsival a popsija alatt kezdi az életet, de aki nulláról vagy még alatta, annak az járt a fejében, hogy rövid az élet, ha hitelből nem lesz saját lakás, akkor nem lesz egyáltalán. Ennyihez pedig minimum "joga" kellene lennie minden állampolgárnak, egy saját otthonhoz, aki dolgozik, vagy aki gyermeket új állampolgárt ad az országnak."

Na EZ az, ami nálam kiveri a biztosítékot. Ó, igen, könnyen kezdi, akinek a szülei mondjuk nem elitták a szockóban a fizetésüket, hanem az akkori állami támogatásokat kihasználva össze tudtak hozni a gyereküknek egy lakást (mert akkoriban tényleg nem volt olyan nehéz)?

Aztán hülye fejjel rá is íratták.

NEKEM a munkaügyi központ, se az önkormányzat SEMMI segítséget nem adott annak idején, mondván, hogy van valami a nevemen, az a kutyát se érdekli, hogy NULLA forint a jövedelmem, el kell adni, és abból élni. Ha meg pályakezdő vagyok, akkor munkaviszony híján álláskeresési támogatást se kaphatok.

Próbálkoztam akkor is, még a válság előtt is, jelentkezni egy csomó helyre, hát azt a hangnemet amiben elutasítottak... Könnyen lehet, hogy az akkori flegma HR-es piccs aki olyan könnyen lerázott, most szintén síró devizahiteles, azt ugyanis NEM ADTÁK AKÁRKINEK, hanem akkor is normális jövedelem kellett hozzá! Ami nekem nem volt, mert NEM ENGEDTÉK, hogy legyen.

Úgyhogy nekem ne sírjon senki a hitele miatt, nekem az államtól papíron éhen kellett volna döglenem, mert SEMMI támogatást nem adtak, hitelt se vehettem fel, mégis megoldottam az életben maradást a családom segítségével.

Az éppen igaz, hogy nincs devizahitelem, amit ugye nem is adtak volna. Az is igaz, hogy nem kocsival járok ma se, bár most van munkám.

De kikérem magamnak, hogy aki annakidején kocsira, meg üdülésre, meg akármire vett fel hitelt, mikor nekem volt olyan, hogy 3 naponta egyszer ettem, na az most velem akarja megfizettetni a hiteleit.

Ő írta alá, nem az én bajom. Éljen az árfolyamrögzítéssel, menjen ki külföldre, vagy mittudomén.

Nem ÉN tehetek róla, hogy az, akinek megadatott, hogy akkoriban normális anyagi körülmények között élhessen, az emellett hülye volt, és árfolyamkockázatra spekulált anélkül, hogy tudta volna, mi is az.

2011. aug. 19. 21:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!