Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi történik, ha a devizában...

JulesM111 kérdése:

Mi történik, ha a devizában felvett hitelemet nem törlesztem tovább?

Figyelt kérdés
Okés, előbb utóbb a bank kirepít a lakásból, sőt utánnam vág valami horror összeget, hogy jövök neki 30 napon belül bla-bla-bla, de ezzel nem törődöm. Van hová mennem. Amit el tud "venni" az a lakásom, mást nem. Viheti, úgyis a kölcsönöm tőkeösszege a lakás mai árának 1.5-szeresét érte el 250huf/chf árfolyamon. Valaki a fülembe ültetett egy bogarat, miszerint a fizetésem max 33%-át vonhatják le ilyen esetben, ha "úgymond" lelépek a fizetési kötelezettségem elöl. Létezik ez a max 33%-os plafon levonhatóság esetén?
2011. aug. 5. 12:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

"elveszik azt amiért MI dolgoztunk?"

Tévedés van. A hitelt veszik el, illetve veszik vissza, vagyis azt a pénzt, amiért még nem dolgoztál meg! Más dolgozott meg keményen azért a pénzért, és odaadta neked, hogy legyen neked is saját házad (vagy amit akartál belőle), még úgy is, hogy te még nem is dolgoztál meg érte!!

Egyesek fordítva ülnek a lovon, úgy tűnik!

Lehet lázadozni, de előbb a hitelt, vagyis a mások pénzét tessék visszafizetni!

2011. aug. 5. 14:21
 22/26 A kérdező kommentje:
Tisztelt "ma 14:21", ha figyelted irományaimat én arról beszélek, fizetni szeretnék, de nem úgy, hogy mások pénztárcáját irreális mértékban gazdagítom hosszú távon.
2011. aug. 5. 14:26
 23/26 anonim ***** válasza:
Figyeltem az irományaidat, tudom, hogy miről beszélsz. Nem is téged célzott meg a hozzászólásom, úgy gondoltam, ez egyértelműen kiderül a beidézett részből. Úgy látom nem derült ki, de akkor ezt most tisztáztuk.
2011. aug. 5. 15:33
 24/26 anonim válasza:

"Egyesek fordítva ülnek a lovon, úgy tűnik!

Lehet lázadozni, de előbb a hitelt, vagyis a mások pénzét tessék visszafizetni!"

Ha elvitte a bank a fedezetet, meg még vitt el befizetett törlesztéseket is, így a "lázadózó" pont ott áll mint a kezdetek kezdetén, vagyis sehol. Akkor mit is kell visszafizetni és kinek? Ebben az esetben már fordul a kocka és a "lázadozó" lesz meglopva, és mint olvashattuk tisztességesen, még a nyugdíjából is vonni fogják, semmije nem lehet többet. És ha már itt tartunk, volt egyáltalán valamije? Hát nem volt, egy rövid ideig lakott egy egy ingatlanban, majd emiatt egy életre eladósodott...

2012. jan. 30. 16:42
 25/26 anonim ***** válasza:

"a "lázadózó" pont ott áll mint a kezdetek kezdetén, vagyis sehol. Akkor mit is kell visszafizetni és kinek?"

Jogos lenne a felvetésed, ha nem lenne a pénznek időértéke. De van. Így nem jogos.

Igen, szerencsétlen dolog, ha nem jön be a devizaspekuláció. De az adós rossz spekulációja miatt ne a hitelező szívjon már, ha lehet kérni...

Ez pont ugyanolyan, mintha kérnél kölcsön 1000Ft-ot, hogy tudsz egy tuti üzletet, holnap 2000-t adsz vissza. A hitelező ezért beveti a kapcsolatait, és szerez 1000Ft-ot, amiért holnap 1900-at kell visszafizetnie. Aztán ha mégsem tuti az üzlet, akkor a kölcsönadó elégedjen meg az általad kifizetett 1500-zal, vagy akár 800-zal? És a saját vagyonából bukjon bele 400-at, vagy akár 1100-at, mert te elszámoltad magad?

A hitelt vissza kell fizetni. Pont.

Abban a pénznemben kell eladósodni, amiben a jövedelmed keletkezik. De inkább abban sem. Pont.

A 180-as végtörlesztés pont elég teher az EGÉSZ magyar gazdaságnak, úgyhogy azt meg ne is említsük...

És igen, sajnálom a sérült devizahiteleseket, sajnálom, hogy nem szólt nekik senki. Én szóltam, akinek tudtam.

2012. jan. 30. 19:23
 26/26 glock21 válasza:
Te valami Bankár fattyú lehetsz.
2015. febr. 9. 18:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!