Mi történik, ha a devizában felvett hitelemet nem törlesztem tovább?
"de ennyire nem érdekel, hogy úszik a befektetett pénz?"
Alapból jó gondolat időben kiszállni egy vesztes (és továbbra is vesztesnek maradni tűnő) pozícióból.
Igen, van levonhatósági plafon, de elég nyomorult élet lehet, hogy soha többé nem szerezhetsz önálló vagyont. Ha albérletbe költözöl, bármikor bemehetnek, és vihetik az ingóságaidat is! Szóval nem irigyellek. Esetleg külfölre menekülsz.
Egy követelés esetén a jövedelem 33%-a, több követelés esetén az 50%-a tiltható.
Albérlet esetén pedig elég nehezen igazolható a tulajdonjoga az adott tárgyaknak. Berendezett albérletbe kell költözni, és akkor a bérleti szerződés elég lesz a végrehajtónak, nem kell igényper...
Amúgy pedig a jövőbeli vagyontárgyakat megszerezHETi a végrehajtás során a bank, nem pedig megszerzi. Ez a végrehajtó leleményességén múlik. Ugyanis ha tíz év múlva örökölsz egy ingatlant és azt utána értékesíted, akkor jó eséllyel ez alatt a pár hónap alatt a végrehajtó nem fog végrehajtási jogot jegyezni az ingatlanra, mert NEM FOG RÓLA TUDNI. Ezzel nem vagy fedezetelvonó sem, minél nagyobb az időtáv, annál valószínűbb, hogy a végrehajtási eljárás csak az elévülés megszakítására fog feléledni, vagyis kb. 5 évente...
én is ezen rágódom.
ha csak a lakást vinnék, vigyék. de utána már hagyjanak békén!
vannak megtakarításaink, mert gyűjtöttünk a hitel előtörlesztésére. de ilyen CHF árfolyam mellett hülye leszek előtörleszteni. gondoltam, veszek rajta garzont, amit kiadok. de ha bedől a hitelem, akkor viszik a garzonomat is!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!