Milyen bankkártyát ajánlanátok nekem?
Sokat gondolkoztam a k&h-n is de a cib junior is megtetszett aztán sokan a raifaizent ajánlották. (14 vagyok)
De rájöttem,hogy interneten is sokat szeretnék vásárolni. Akkor melyik?
Bankkártya többnyire csak egyfajta van a junior és diákszámlákhoz.
Jól értem, hogy igazából bankot választanál?
A MasterCard az egy kártya márka.
Mivel nem ismerem egyébként annyira a bankokat, és a helyedben a következőt tenném:
- beszélnék a szüleimmel a témáról
- körbenéznék a lakhelyem környékén, milyen bankok vannak
- mivel szünet van, bemennék mindegyikhez és tájékoztatást kérnék
- otthon összehasonlítanám a díjakat, elérhető automatákat, netes elérhetőségeket, stb és döntenék
A kártya miatt ne aggódj, ugyanúgy tudsz vásárolni mindegyikkel, a speciális kártyákra szerintem úgysincs szükséged (külföldi utakhoz, hotelekhez szükséges)
"van egy hely ahol muszály vásárolnom" - olyan hely nincs, ahonnan muszáj vásárolni
"cib meg ezek" - ezek BANKOK
"visa meg maistro meg master card" - ezek BANKKÁRTYA TÍPUSOK
Feltételezem, még nincs bankszámlád. Tehát gondold át még egyszer a fentieket, és majd olyan bankot válassz, ahol a neked megfelelő számlát és a neked megfelelő kártyát is tudják adni
1. Ne görcsölj. Bármelyik bankhoz mész, alapvetően olyan kártyáőd lesz, amit bárhol használhatsz. (A MasterCard, Maestro, és a Visa a leggyakoribb. Ezeket a magyarországi üzletek 99%ban elfogadják.)
2. A kérdés az, hogy melyik bank melyik számláját válaszd. Itt két szempontot tarts szem előtt: egyrészt érdemes lenne kihasználnod, hogy fiatalkorú vagy, mert a legtöbb banknál van junior kedvezmény, másrészt először ott érdemes körülnézni, ahol a szüleid számlája van, mert jó esetben a legtöbb banknál erre is van kedvezmény (úgy értem, ha egymásnak utaltok).
Egy nagyon profi honlap korodbelieknek:
Utánakerestem neked, íme egy összesítő oldal linkje, ahol ifjúsági bankkártyák, bankszámlák találhatóak:
Sok sikert!
Ja és az utolsó mondatodhoz: neten szinte bármelyikkel (Visa, Maestro, MasterCard) tudsz vásárolni, csak legyen pénz a számládon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!