Van arra valami szabály? (kerekítés) Próbálom alább érthetően megfogalmazni a krédésem.
Amikor vásárolunk van egyfajta kerekítési szabály.
Ha tankolok 5001 forintért és fizetek készpénzzel akkor 5000 forintot kell fizessek. Ha bankkártyával fizetek, akkor 5001 forintot ütnek be a gépbe.
Ilyenkor a bank is 5001 forintot von le tőlem? vagy a Bank már kerekít? Egyáltalán bankkártyás fizetésnél van ez a kerekítés? Jogosan fizetek "többet"?
Készpénzforgalomban van csak kerekítés.
Bank, átutalás stb. pontos összeggel műkődik, akár fillérre is.
"Jogosan fizetek "többet"?"
Igen, mert ez a törvény. De gondolj bele, ha 3 naponta tankolsz 5000-et a a kocsidba, akkor az 1 év alatt 100 Ft. Nem pénz.
Igen tudom, hogy nem pénz, és nem is szoktam ilyen kisciket tankolni, mindig teletankolom, "kivéve", ha idegen kúton tankolok itt a környéken. Van amit nem szeretek, de néha muszáj. :-)
Szóval nem az összeg aggasztott, csak az elv. nem tudtam, hogy a kutas az "átver" vagy ez a rendszer. :-)
De most már értem, hoyg ez csak a ksézpénzforgalomnál működik.
Köszi
09:12 miért is járok jobban kártyával?
Szerintem valamit elnéztél :-)
Max 5001 forintnál járok jól készpénzzel nem? :-)
Ja így már értem mire gondoltál. :-)
Nem fenyeget ez az veszély azért, nem sokszor tankolok így, csak az elv miatt érdekelt a dolog :)
Az elv olyan mint a fing tartja az ember amíg tudja :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!