Milyen jogi lépéseket tehet a volt ügyfél pl. a Cetelem ellen, mert esténként telefonos "behajtóik" zaklatják, pedig írásban megküldte -maradéktalanul- befizetési csekkjeinek másolatait?
Azok a behajtók nem a cég munkatársai, hanem egy call-center számítógépe előtt ülő emberek, akik nem jókedvükből hívnak, csupán dolgoznak. A számítógép adatbázisa természetesen nem a legfrissebb, így adódnak ilyen esetek és hiába mindig feladod, de a határidő után a csekket, téged mindig fel fognak hívni.
Ez ellen nem tudsz mit tenni, csak azt, hogy időben befizeted a csekket, így nem kerülsz be ismét a call-center adatbázisába és nem "zaklatnak" este a hívásukkal.
Én is pontosan ezt dolgoztam és el kell mondjam, hogy szörnyű volt, amikor szegény nyugdíjas mamóka sírt a telefonban, hogy de ő feladta és csak most fordult elő, hogy a papa nem csütörtökön, hanem hétfőn ment a postára. Persze volt olyan is, aki elküldött melegebb éghajlatra, havi félmilliós jövedelemre saccolta a fizetésemet (450-es órabérrel elég nehéz lett volna 24/7-ben is elérni). És voltak olyan dolgok, amiket mindenféleképpen el kellett mondani a beszélgetés közben annak ellenére is, hogy a beszélgetés folyama ezt nem indokolta.
Picit elkanyarodtam, de így teljes a dolog. Jogi lépést nemigen tehetsz. Kellemetlen dolog persze, amikor a vacsora közben hívnak fel, de a hitelszerződés aláírásával ezt is vállaltad.
Elős körben ezt a hetedikét ha aszerződésben rögzítették, akkor igenis tartsd magad hozzá (és tartalékolj előre), mert TE vállaltad, mégpedig írásban.
De hogy jobbat mondjak: Ha este nyolc után hívnak, az nem teljesen törvényes. Javaslom, hogy vételezz egy diktafont, hogy tudd bizonyítani, h. 20:00 után hívnak és tegyél panaszt a PSZAF-nél. ELVILEG nem hívhatnak nyolc után. Előtte viszont akármikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!