70 milliós adósságot öröklök. Mi a véleményed?
Csak úgy a nevedre irattak 3 egyenként 10 milliós ingatlant? És most sajnálnunk kéne?
Nem teljes a sztori, valami fontos háttérinfót titkolsz te még!
Elnézést, hogy eltűntem. Leírom akkor a történetet.
Tehát 18 éves koromban a nevemre íratták a szüleim az ingatlanjukat, ami 25 millió forintra lett felértékelve. Ötven évvel idősebbek nálam, ebből ki lehet számolni az életkorukat. Szegény emberek vagyunk (az fejben van, mielőtt valaki hőzöngene), így nem tudtam pénzügyi tudást elsajátítani addigra, és még most is titokban tartanak előttem amit tudnak (ez mind no comment, erről most ne beszéljünk). Lényeg, hogy erre a házra a kezességemmel 25 millió hitelt vettek fel, amiből két másik ingatlant vettek a nevemre (aláírogattam, tudom tudnom kellett volna... de én innen jöttem nem láttam rá, könnyen telebeszélték a fejem és kizsarolták), aztán ezek közül az egyikre szintén felvettek hitelt hogy a másikat ki tudják fizetni. Emellett mindenféle uzsorahitelt vettek fel, az addig még nem terhelt ingatlant teleterhelték. Ez chf alapon indult, így a 220.000 havi törlesztés 370.000 lett, a kb 38 millió hiteltartozás pedig 50 valahány millió. Az ingatlanokat 5 éve nem tudjuk eladni. Apám 70 fölött is dolgozik, de egy hónap múlva kirúgják, így kb a törlesztőrészletnek megfelelő összeg nem lesz többé...
Köszönöm a segítőkész válaszokat, ha még bármi szükséges válaszolok amint tudok!
Köszönöm Szépen!
Összeszedem magad, csak hagytam magam, hogy eluraljon a hangulat.
"szegény emberek vagyunk" "25 millió forintra lett felértékelve" Hát ti aztán tényleg szegények vagytok!
Ha adtak 25 millió Ft hitelt a házra, akkor biztosan nem 25 millióra lett felértékelve!
Elmondásod szerint 370e Ft-ot keres 70 évesen édesapád, üssetek meg, de én nehezen tudom elképzelni, hogy a küszöböt rágjátok!
Cserélnék veled. És mégis hogy gondoltad? A nevemre iratsz 3 lakást tök ingyen? Gondolom a szüleid is szépen belemennének ebbe...
Ha kifizeted az adósságállományt, az ingatlanokat a nevedre iratom. Jelenleg a telekkönyvi kivonaton rajta van a terhelés, így az ingatlan nem átíratható, tehát annak a megfizetése után egy üres adásvételivel a nevedre dobhatom az ingatlant. A tulajdonos én vagyok, tehát a terhelést nem nézve (pedig nem lehet eltekinteni tőle) szabadon rendelkezem az ingatlanokkal. A bankilag nem terhelt ingatlanon édesanyámnak 35 vagy 40% haszonélvezete van.
Ha úgy látod, hogy gazdagok lennénk ez azt hiszem fogalomzavarból fakad, miszerint akinek sok pénze van az gazdag. Ez viszont nem így van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!