Ma hallottam, hogy lehet adósságot örökölni. Ez igaz?
Apunak összesen 80 millió forint tartozása van egy banknak és egy magánszemélynek. Tehát, ha nem tudja kifizetni az összeget - ami 100% - akkor ezt a tartozást meg fogom örökölni tőle?
Előre is köszi, a válaszokat.
Jah megöröklöd, ha nem utasítod el.
Viszont vele együtt lehet, hogy megöröklöd a sziciliai nyaralót is ami vagy 100 milliót ér, vagy apád cégét ami éves szinten hoz 250 milliót.
Sztem először lásd át a teljes vagyoni helyzeteteket aztán töprengj ilyeneken.
Bár egyébként is felesleges ha még 18 sem vagy, mivel akkor csak papíron örökölsz.
Sokan meg nem nem tudják kifizetni,hanem egyszerűen úgy vannak vele, hogy ha nincs amin behajtsák, mert nem az ö nevükön vannaka dolgaik, vagy nem az országon belül vannak a dolgaik, akkor minek fizetnék vissza...
Börtönre csak akkor váltható át ha az államnak tartoznak, ha sima banknak akkor nem.
A diploma és az adósság között mi az összefüggés?
Volt az apjának egy végrendelete, amiben kikötötte, hogy a fia x összeget örököl, ha lediplomázik?
Nem kötekedni szeretnék, csak, ez így jogilag nem áll meg. Szólj az ismerősödnek, hogy beszéljen egy ügyvéddel...
Börtönre semmilyen tartozás nem váltható át, se állami, se semmilyen.
Ahogy korábban is írták, csak a hagyaték erejéig örökölhető a tartozás. Ha kétséges, hogy a hagyaték fedezné a tartozást, akkor le kell mondani az örökségről.
A diploma és az adósság között mi az összefüggés?
Azt a részét én se értettem!
Vhogy probáld meg velünk légyszíves tisztázni. Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!