Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lakáslízing kontra lakáshitel?

Lakáslízing kontra lakáshitel?

Figyelt kérdés
Nagyon tetszik a lízing, de sajnos a férjem nagyon ellenzi, hogy nem lenne a nevén a lakás. Szeretnénk majd venni egy új építésüt Pest megyében 15M-ért, ehhez lenne 4M önerőnk, de jelenleg én gyeden vagyok, párom minimálra van bejelentve. 11-12 M hitel melyik adna jobban? Pár embert megkérdeztem, de senki nem ajánlja a lízinget. Hitelt viszont félek, nem kapnánk. Valakinek van itt lízingje?
2011. jún. 15. 12:22
 1/2 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Egyik sem megoldás, 25% Önerő most a kötelező, nektek van 26%, a 11M Ft pedig 20 évre 110e Ft-os törlesztőrészletet jelent. Szerintem ezt a bejelentett minimálbérből és a GYEDből nem fogjátok kitermelni. Úgyhogy marad a spórolás és a panel, ha mindenáron saját lakást szeretnétek.
2011. jún. 15. 13:33
 2/2 anonim ***** válasza:

szia, a lízinget is vizsgálják jövedelemoldalról is. Amúgy lízingnél az illetéket, ami a lakásvásárlásnál van, duplán kell megfizetni. Amúgy különbség van nyílt és zárt végű lízingben, többek között abban, hogy most fizetsz egy raklap illetéket vag a futamidő végén...

Én a helyetekben támogatott ft hitelben gondolkoznék (amíg lehet)A hitel nagysága Bp-en és megyei jogú városokban max 12,5millió ft lehet, vidéken 10millió ft. Pest megyében 15milliós ingatlannál, becsléstől függően max 10,2 millió ft hitelt vehetnétek fel, de támogatott hitelben csak 10milliót, mert az a plafon.

A férjed nettója, ami számlára érkezik 60600 ft? A gyeded mennyi? Legyünk optimisták és számoljunk rá 83ezer ft-ot, illetve a családi pótlék 12200 ft. 10millió ft támogatott ft hitel 20 év futamidőre havi 79000 ft. Ezt így megadja a bank...

2011. jún. 15. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!