A pénzedet a bankszámlán hagyod vagy otthon hagyod halmozni?
èn otthon halmozom a pénzem
mert egyrészt nem olyan sok hogy megéri "kamatozni" egyéven belül ugyis mind elköltöm valószínüleg, hogy azt a kb 3000 ft amit a bank adna ha ott hagyom és egy évig nem nyúlok hozzá az nekem nem éri meg. Ès ahogy mondtam nem lenne bent egy évig.
Mindegy, nem akarom hogy ök gazdagadjanak rajtam.
Egy p´robléma van csak így, hogy elég nehéz elmesélni mit keres mondjuk fél millió forint a szekrény fiókomban...
Én félnék, hogy ennyi pénz van a szekrényemben, noha relatíve azt mondjuk rá, hogy nem nagy összeg. De mégis, ha belegondolok, hogy ezért mennyit kell dolgozni, hogy kb. a 3-4 havi bérem összege.
Rakd be valami kamatozó valamire.
Takarékszövetkezetben takarékszelvényre vagy postán napi kamatozásúra.
Ne tarts otthon ennyi pénzt!
itt nem pénzről hanem törvényes fizetőeszköz gyanánt funkcionáló ígérvényről van szó:)
pénz kapcsán vmi ilyenre tesség gondolni
ez a táma sajnos örökzöld lesz az elkövetkező néhány évben... (és lehet, hogy még később is...)
klikk az alábbi videóra:
Gold standard now supported by Alan Greenspan the person who help destroy USD 2011.01.19
http://www.youtube.com/watch?v=yRJs5yL62BA
jó kis interjú a fő-fő-fő jegybankártól:)
aki anno 35 évesen efféléket írt:
Gold and Economic Freedom
by Alan Greenspan
[written in 1966]
máig se értem, hogy hogy került ez az ember a FED élére...
pls
ezt Greenspan-nek magyarázd el:)
Egy hangyányit jobban ért a témához mint te...
Egyébként szórakoztató manapság ez a Greenspan
Riporter kérdése
„Kell e nekünk jegybank”
Greenspan válasza
„Hát ez egy nagyon érdekes kérdés”
Utána pedig az 1914 előtti részleges tartalékolású monometallikus (pszeudo) aranystandardot magasztalja („Nagyon jó volt az nekünk”… és ekkoriban még a FED sem létezett…)
Mondjuk a szellemi mentora – Ayn Rand – kapcsán visszafogta magát… Az „Ayn Rand szerint szükség lenne e jegybankra” kérdésre gondolok itt. Kitért a válasz elől, pedig aki egy kicsit is ismeri Ayn Rand szélsőségesen piaci individualista nézeteit az nagyon jól tudja azt, hogy Ayn Rand szerint nincs szükség efféle intézményre.
PS: az alábbi linkről egy másik Greenspan interjút érhetsz el:)
Greenspan: Gold is a Universal Means of Payment
néhány gondolat az interjúból
„Alan Greenspan, former Federal Reserve chairman spoke today to CNBC about oil & gold. Greenspan stated that gold & oil prices were linked together. He further went on to explain that, the Dollar or Euro are two faulty fiat currencies but the price of gold is saying there are elements in the market place that feel very uncomfortable. So, it is no accident that central banks are buying gold.
Greenspan then gave a gold primer: Gold historically is one of the very rare media of exchange that doesn’t require any collateral or backing, counter-signatures. Gold is universally accepted as a means of payment. This is not the statement of a gold-bug it is straight from the former Fed Chair: Gold is money.
”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!