Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A pénzedet a bankszámlán...

A pénzedet a bankszámlán hagyod vagy otthon hagyod halmozni?

Figyelt kérdés

èn otthon halmozom a pénzem

mert egyrészt nem olyan sok hogy megéri "kamatozni" egyéven belül ugyis mind elköltöm valószínüleg, hogy azt a kb 3000 ft amit a bank adna ha ott hagyom és egy évig nem nyúlok hozzá az nekem nem éri meg. Ès ahogy mondtam nem lenne bent egy évig.

Mindegy, nem akarom hogy ök gazdagadjanak rajtam.

Egy p´robléma van csak így, hogy elég nehéz elmesélni mit keres mondjuk fél millió forint a szekrény fiókomban...

2011. jún. 7. 23:23
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
Te hallottad azt a matracos sztorit?
2011. jún. 7. 23:29
 2/27 A kérdező kommentje:
nem szívesen meséld el nekem :)
2011. jún. 7. 23:35
 3/27 A kérdező kommentje:

*

nem, nem halottam.

szívesen meséld el :)

2011. jún. 7. 23:47
 4/27 anonim ***** válasza:
Nem a kamatokért, hanem biztonsági okokból tartom bankban a pénzem. Nem szeretném, ha egy betörő markában végezné a megtakarításom. Takarékszámlán van, annak nincsenek olyan költségei, mint a folyószámlának, a kamata is magasabb valamivel, és bármikor hozzányúlhatok a pénzhez, ha mégis szükségem lenne rá. A lekötést én sem kedvelem.
2011. jún. 7. 23:54
 5/27 anonim ***** válasza:

Én is rühellem a bankokat, de talán ott nagyobb biztonságban van, mint otthon a sublótfiókban.

Fél millára tényleg nem nagy a kamat, de az infláció nagy részét legalább pótolja. A fiókban csak folyamatosan veszít az értékéből.

Van a Budapest Banknál "Indexált Prémiumbetét". Évi 5,5%-kamatadó, de bármikor feltörheted és havi kamatozású.

Biztos van jobb is, de nem ismerem a bankokat, csak erről tudok így fejből.

2011. jún. 7. 23:59
 6/27 anonim ***** válasza:
2011. jún. 8. 00:10
 7/27 anonim ***** válasza:

Kinek nehéz elmesélni, hogy mit keres nálad félmillió? Egyáltalán nem nagy összeg (sajnos!).

De ha teszemazt leég a házad, senki nem fogja megtéríteni neked.

2011. jún. 8. 06:13
 8/27 anonim ***** válasza:

Bankszámlán. Az otthonn halmozott pénz sokkal kevésbé van biztonságban. Ha leég a ház, betörnek, vagy csak szimplán egy "kedves" ismerős véletlenül észreveszi és meggondolja, hogy ér-e az ismeretségetek fél millát.

Nagymamám nem tud vigyázni a pénzre. Ellopták a bankkártyáját pár éve és leszedtek róla pont fél millát. Annyi volt ugyanis a napi limit. Persze szerinte azért történt, mert a bank nem biztonságos, véletlenül sem azért, mert mellette tartotta cetlin a pin kódot.

Azóta otthon tartotta a pénzét. Múlt hónapban besurranó tolvaj járt nála. Mind elvitte. Nem korlátozta semmiféle napi limit.

Otthon tartani a pénzt egyszerűen nem biztonságos és kész.

2011. jún. 8. 09:13
 9/27 anonim ***** válasza:

Nem kell lekötni

Pl. tőkegarantált pénzpiaci alappal hasonló csillagászati :) hozamra számíthatsz

Vagy értékpapírszámlával befektetési aranycertifikátba is teheted (ahogy jelenleg a világgazdaságban mennek a dolgok szvsz nem rossz ötlet)

PS: 500 ezer forint nem nagy összeg egy tőkegarantált pénzpiaci alap az ésszerű megoldás

2011. jún. 8. 09:41
 10/27 anonim ***** válasza:

"A fiókban csak folyamatosan veszít az értékéből"

a bankban is veszít

2011. jún. 8. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!