A pénzedet a bankszámlán hagyod vagy otthon hagyod
halmozni?
Figyelt kérdés
èn otthon halmozom a pénzem
mert egyrészt nem olyan sok hogy megéri "kamatozni" egyéven belül ugyis mind elköltöm valószínüleg, hogy azt a kb 3000 ft amit a bank adna ha ott hagyom és egy évig nem nyúlok hozzá az nekem nem éri meg. Ès ahogy mondtam nem lenne bent egy évig.
Mindegy, nem akarom hogy ök gazdagadjanak rajtam.
Egy p´robléma van csak így, hogy elég nehéz elmesélni mit keres mondjuk fél millió forint a szekrény fiókomban...
Miért kéne elmondani bárkinek is? Szerintem ne nagyon szellőztesd, hogy ennyi pénzt tartasz otthon! A bankban biztonságban van szerintem akár még a folyószámlán is nem sok mindent vonnak, de inkább tedd valamilyen takarék számlára. Én a lekötött betétet választottam mert nem szempont a hozzáférhetőség, én ahhoz pénzhez 30-40 évig nem akarok hozzányúlni. Igy a kamat is magasabb ezzel jutalmazzák hogy nem használom fel, a hozzáférhetőséget viszont alacsonyabb kamattal "büntetik"
2011. jún. 8. 12:48
12/27 anonim válasza:
"Én a lekötött betétet választottam mert nem szempont a hozzáférhetőség, én ahhoz pénzhez 30-40 évig nem akarok hozzányúlni"
ez nagyon rossz ötlet:)
ha tényleg ilyen nagy időtávban gondolkodsz, akkor vegyél inkább aranyat (eredeti pénzt)
2011. jún. 8. 13:13
13/27 anonim válasza:
Aranyat?? :O Na ezzel ne mtudok mit kezdeni, nem is értem! Azt hittem lekötésekkel járok legjobban, érdekel más is befektetések pl, tőzsdei részvény vásárlás... cél hogy "hozzon a konyhára"
2011. jún. 8. 14:02
14/27 anonim válasza:
Jó a humorod:)
Az utóbbi 43 évben 1 uncia arany ára 410 forintról 280000 forintra nőtt.
Ha tényleg 40 éves távlatban gondolkodsz, akkor nem fogsz csalatkozni:)
1. hosszútávon a tőzsdei árfolyam-növekedés illúzió, pénz-illúzió,
2. ill. a fedezet nélküli pénzteremtésre alapított hitelexpanzió által generált üzleti ciklus (inflációs/reflációs boom, deflációs/stagflációs bust) is szembetűnő.
2011. jún. 8. 14:29
16/27 anonim válasza:
Aki 40 éves távlatban gondolkozok az eléggé optimista! :)
2011. jún. 8. 15:02
17/27 anonim válasza:
Gondolkoznék én egy évben is de a pénzhez idő kell, talán sok idő=sok pénz :D
2011. jún. 8. 15:11
18/27 anonim válasza:
Tudod mikor tartanám otthon kp-ben. Állandóan azon retteghetnék, mikor törnek be. A kamat nem sok, de az inflációt fedezi, és biztonságban van. Ha nem dorgkereskedésből szerzed a pénzt, a bank a legjobb megoldás.
2011. jún. 8. 16:21
19/27 anonim válasza:
Aranyban akkor érdemes tartani a pénzt, ha van belőle annyi, hogy színtiszta aranyrudakba tudod fektetni. Ékszervásárlásnál mindenképp buksz rajta, mert kifizettetik veled a kidolgozás árát is, vissza viszont törtaranyként vásárolják töredékáron.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!