Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi lesz ha nem fizetek! Mit...

Mi lesz ha nem fizetek! Mit tehetnek velem?

Figyelt kérdés
Volt egy hiteles autóm amit még a férjemmel hoztunk ki, ő volt az adóstársam. Mi elváltunk és én nálam maradt az autó de nem tudtam fizetni, hát elvitték.Eladták és kaptam a levelet hogy fizessek.Én nem tudok fizetni, csak a gyesből élek a fiammal. A volt férjem pedig nem dolgozik.Se neki se nekem nincs semmi a nevünkön.
2011. máj. 30. 12:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha egyszer vállalsz bejelentett munkát, azonnal vonni fogják a fizetésedből a tartozást, persze már sokkal többel fogsz tartozni a késedelmi kamatok miatt. Ha soha sem leszel bejelentve, akkor bíróságon keresztül fogják elintézni, mehetsz közmunkára, vagy leülheted. Vagy a férjed.
2011. máj. 30. 13:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

"vagy leülheted"

Szerencsére ez nem igaz, csak gyerektartás-elmaradásért csukhatnak le, más adósságért nem.

Az viszont igaz, hogy végrehajthatják, ahogy lesz miből.

2011. máj. 30. 13:08
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha van bármilyen tulajdonod (ingatlan, ingóság) azon is végrehajtható.
2011. máj. 30. 13:31
 4/12 A kérdező kommentje:
Nincs semmi ami a tulajdonomban lenne.
2011. máj. 30. 13:33
 5/12 anonim ***** válasza:

Bocs, ha rosszul tudtam, tényleg csak a gyerektartás miatt csukhatnak le.

Ha a jövőben lesz valami a neveden, azt egyből le fogják foglalni. Vagy a hivatalos fizetésedből vonni fogják.

2011. máj. 30. 13:40
 6/12 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a tartozás szépen növekedni fog. Te valamikor elmész dolgozni, netán bejelentenek, akkor onnan vonják a pénzt. Vagy ha nem: később vennél új kocsit, rögtön viszi a bank.

Aztán lehet, hogy egyszer vennétek egy házat vagy lakást: azt is elviszi a bank.

Próbáljatok meg minél többet törleszteni, mert évek alatt a többszörösére nő a tartozás, ha eddig volt kétmillió, felmegy 5-10 millióra is, a késedelmi kamatok magasak.

2011. máj. 30. 14:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Igaza van az utolsónak, nem szabad tétlenül ülni! Kérj kölcsön valakitől ha tudsz, ha nem akkor esetleg adósságkiváltó hitel vagy ilyesmi ha kiszámithatóan segitene, a banknál kérjél törlesztőátütemezést a jelenlegi hitelre, szólj hogy gond van és biztosan megpróbálnak segíteni! A legrosszabb amit tehetsz, hogy tétlenül ülsz! Minél több idő telik el annál nagyobb lesz a tartozásod és annál nehezebb lesz megfizetni! Sürgősen tenni kell!
2011. máj. 30. 15:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Ezért nem kell hitelre főleg autót venni. Amikor kijön a gyárból már veszít az értékéből. 200.000 Ft-os autó miért nem jó?

A rokonságban is az autó miatt szívnak. Csak ott betegen is kell dolgoznia az egyik félnek. Most biztos le leszek pontozva...

A bank érdeke, hogy vissza kapja a pénzt és valószínűleg a fizetésedből fognak majd inkább vonni.

2011. máj. 30. 18:11
 9/12 anonim ***** válasza:

200. ezer forintos autó? Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan? Azok az autók amiket ennyiért árulnak 10-20 éves roncsok ne mondjam mennyire megbizhatóak! Nem hiszem hogy jobban járna velük bárki, max egy ezermester sufnituningos de még ő is százszor meggondolja mert feneketlen mélységként nyeli a pénzt, hetente kell szervizbe hordani alvázvédelem stb...

Százszor inkább egy drágább de jobb állapotú darab! A magam részéről én is inkább dobok hozzá kicsivel többet akár hitelből is, és veszek egy jobb gépet ami még évekig autó lesz de nem "szívok" egy bontószökevénnyel..

2011. máj. 31. 08:04
 10/12 anonim ***** válasza:

18:11

200.000 forintos autó azért nem jó, mert évente ráköltesz még 200-at, ha nem akarod, hogy szétessen alattad.

Akármilyen hihetetlen, az emberek 90%-a egy izzócserénél komolyabb feladatot nem tud és nem is akar elvégezni az autóján. Sőt, akármilyen elképzelhetetlen, legtöbb ember dolgozni jár az autóval és nem engedheti meg magának, hogy egy héten kétszer ne induljon el reggel a tragacs és emiatt ne érjen be dolgozni.

2011. máj. 31. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!