Honnan szerezzek pénzt lakásra?
Két év múlva végzek én is, a barátom is az egyetemen. Ha végeztünk szeretnénk majd venni egy kis garzont, kb. 6-7 millió forintért. Neki van másfél millió forintja. Arra gondoltunk, hogy az ösztöndíjainkból félreteszünk. Valószínűleg közalkalmazottak leszünk.
Egyáltalán megéri ma lakást venni?
Ahogy értelmeztem az írásodból anyagi hátteretek lényegében semmi. Gondolom, a szülők sem tudnak támogatni titeket, bár erre nem tértél ki.
Nos, honnan szerezz pénzt?
Esetleg menny el dolgozni és rakj abból is férre. Tudom ez viccesen hangzik, pedig nem szörnyű :)
Mai világban vagy hitelt veszel fel és fizeted jó pár évig vagy milliomos családban nősz fel, ahol egy lakás vásárlás aprópénznek számít.
Plusz, általában a hitelekhez fedezet is kell. Amihez mg nem kérnek, ott jóval többet kell visszafizetned, mint amennyit felvettél+kamat.
Az élet nem egyszerű, de a mai világban hitel nélkül elindulni az életben (lakás), szinte lehetetlen a fiataloknak. Jól járjatok utána, hogy hol veszitek fel és milyen alapon. És csak abba ugorjatok bele, amit majd biztosra visszatudtok fizetni.
Köszönöm a válaszodat! Sajnos nem tudunk elmenni dolgozni, mert én a hét 4 napján 8-tól fél8-ig szemináriumokon meg előadásokon ülök, a maradék napokon pedig gyakorlaton vagyok, a barátom heti 5 napot van iskolában, emellett egy önkéntes szervezetnél elnökségi tag, tehát sok plusz feladata van.
Az én szüleim önkormányzati lakásban élnek, a pároméké most fogják eladni a házat, és költöznek albérletbe, hogy visszatudják fizetni a hiteleket.
Huh, az kemény, akkor szerintem egyenlőre felejtsétek el a saját lakást! A fizetésed, ha óvónő leszel nem lesz maximum 100e Ft, a párod nem tudom mi lesz, de kapásból hitelt felvenni erre? Hát ha ti akartok lenni a 100.000-kek akinek bedől a lakáshitele meg lehet próbálni de nem tanácsolnám!
Miért olyan fontos, hogy kapásból minden a tietek legyen? Tudom ez egy szép cél, hogy sajátot szeretnétek , de hitellel sem lesz a tietek, csak kölcsön veszitek a banktól. Ha tényleg azt akarjátok, hogy minden lehetőség szerint a tietek legyen, akkor félreraktok, elmentek egyetem után albérletbe és amellett is félreraktok. Ha összegyűlik a ház 3/4-ére a pénz! Magyarul 4-5 M Ft, akkor van esélyetek minden probléma nélkül megúszni a hitelt, amit akkor fel tudtok venni.
+ vannak praktikák, hogy lehet minél hamarabb minél kevesebb ráfordítással lakásotok, de ez már helyzet függő.
Krisztián, köszönöm a válaszodat.
Ezek szerint nem jövünk ki rosszabbul, ha albérletet fizetünk, és amellett teszünk félre, mint ha hitelt veszünk fel. Sajnálatos dolog ez. Nem az a fontos, hogy az enyém legyen a lakás, csak biztonságban akarom érezni magam.
A barátom szociálpedagógus lesz. Szintén kevés fizetéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!