Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Jogos volt a lakásra terhelni?...

Jogos volt a lakásra terhelni? (többi lent)

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogy volt egy autóm hitelből, ami totálkárosra törött egy balesetben, a cascó fizetése és a roncs értékének kifizetése után maradt még fent "hála" a chf árfolyamnak közel 600 ezer ft tartozás, amit sem részletben sem egyben nem tudtam fizetni. Ez által a munkahelyemet is elvbesztettem, mert autó szükséges volt hozzá, ezért kellett vennem egyet annó. Így több, mint 1 éve munkanélküli, gyermeket nevelő szülő vagyok, 28500ft-ot kapok a családi pótlék mellett, viszont a nevemen van egy fél lakás, amiben lakunk ketten a gyermekemmel. A teljes lakás piaci értéke 6 millió ft, amin a jelenlegi jelzáloghitel értéke a chf miatt 9,5 millió ft. Az autóra hitelező bank, miután nem tudott a nem létező fizetésemből 1 év után sem tiltani, sem értékesíthető ingóságokat nem talált a lakásban (minden bútor és műszaki cikk öregebb, mint 10 éves és az állapotuk is olyan), ezért 2 hét alatt az önálló bírósági végrehajtó, akinek átadták a közel 600 ezer ft-os tartozásom, végrehajtási jogot tetetett a lakásra, miközben a jelzáloghitel rendesen van fizetve, hisz azt a másik fél lakás tulajdonosa fizeti. Jogosan tetette fel a lakásra, hisz a másik fél lakáshoz semmi közöm? Ráadásul így most a másik bank is fel akarja mondani az eddig mindig időre fizetett jelzáloghitelt, mivel nekik elidegenítési és terhelési tilalmuk volt a lakásra. Ha eladják az ingatlant attól még ők nem kapják meg a 600 ezer ft-ot, mert a másik bank hitelére sem elég a vételár, és övék az elsőbbség. Mi értelme volt nekik elintézni azt, hogy még laknunk se legyen hol? Mennyi idő egy ilyen elárvereztetés folyamata? (még nem mondta fel a másik bank a jelzálogszerződést írásban, csak szóban mondták, hogy sajnos ez lesz a végrehajtási jog miatt, amit a másik bank rátetetett) Egyébként már több száz önéletrajzon és kb. 10 személyes állásinterjún vagyok túl, de sajnos sikertelenül(mielőtt olyan hozzászólások jönnének, hogy miért nem dolgozom).
2011. júl. 6. 10:52
 1/6 anonim ***** válasza:
igen, ez az eljárás sajnos
2011. júl. 6. 10:57
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen, jogszerűen járt el.
2011. júl. 6. 11:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Sajnos teljesen jogszerűen jártak el! :((( Kívánom, h mielőbb kikecmeregjetek ebből a gödörből. Nem tudsz eladni valamit, ami értékesebb, és nincs rá szükségetek?
2011. júl. 6. 11:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Ez kiábrándító. :( Mennyi idő egy ilyen elárvereztetés folyamata? Mennyi idő múlva raknak ki minket innen az utcára?
2011. júl. 6. 11:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Sajnos semmi értékes nincs. Ha lett volna, akkor tudtak volna ingóságot elvinni és már nem lenne. De se ékszer, se semmi. Örülünk, hogy nem halunk éhen, mert az önkormányzat élelmezésben ingyen segít, így pont ki tudjuk fizetni a rezsit havi bevételből. Ráadásul egy mai állásinterjún közölték velem, mivel az apeh felé tartozásom van nem vehetnek fel, mert olyan a munkakör, hogy még felvétel előtt átvilágítás van és számít. Csakhogy amíg nem vesznek fel, addig nincs miből kifizetnem a tartozást, amit annak köszönhetek, hogy kényszervállalkozó voltam évekig, mert alkalmazottnak nem kellettem sehova kisgyerekkel. Most kellenék alkalmazottnak, de az ilyen felsőfokú végzettségemnek megfelelő munkaköröket így emiatt bebuktam. :(
2011. júl. 6. 11:29
 6/6 anonim válasza:
Mi is valami hasonló helyzetben vagyunk...Voltam a végrehajtóhoz és ő azt mondta,hogy k.b.fél év,míg árverezés alá kerül a ház és nem biztos,hogy elsőre el tudják adni.Ugyanis a ház értékének a 70%-ával kezdik árulni.Van egy ismerősöm,akinek már 3 árverezésen van túl a háza.Addig hátha kialakul valami a munkával.Kitartást
2011. júl. 6. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!