Mit tehetek? Részletek kattintás után.
Április 16-án töltöttem 18. életévemet, kb. egy hónapja örököltem egy több százezres adósságot. Most kaptam a K&H banktól egy levelet, hogy 28050 Ft befizetésére köteleznek, különben Bar-listára kerülök. Az adósságot 3-an fizetjük, az lényegtelen, hogy ebből hányan fizetik be, ha a teljes összeg megérkezik a bankhoz. A két másik embertől, aki tartozik, csak az egyiket tudjuk elérni. Hogyan ruházhatnám át az adósságot vagy milyen más lépést tehetnék ez ügyben? Valamilyen bíróság elé lehet vinni? Ügyvéd?
Elnézést a konyhanyelvi fogalmazásért, de egyáltalán nem értek az ilyenekhez. Köszönöm a segítséget!
Azt viszont írta, hogy egy "több százezres adósságot örökölt". Ez a 28 ezer valamennyi meg a havi törlesztőrészlet lehet, de valószínűleg már csak 1-2 év van a törlesztés befejezéséig.
Szerintem kezdj el mérlegelni, egyik oldalon mennyi tartozásod van még, másik oldalon meg az ingatlan értékének a negyede. Értékbecslő ismerőstől esetleg kérdezzétek meg, mennyit érhet az ingatlan. És azzal ne felejtsetek el kalkulálni, hogy ha van még 3 tulajdonostárs, akkor velük is egyezkedni kell. Esetleg dobjátok be nekik, hogy ha nem hajlandóak dűlőre jutni, akkor a bank viszi a házat, mert ti nem tudjátok fizetni. Azért a banknak biztos megvannak a bevett módszerei, hogy ilyenkor minél hamarabb a pénzéhez jusson, és valószínűleg a tulajdonostársak jobban fognak szívni, mintha te maradtál volna bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!