Ha valakinek (egy ismerősömnek) van több személyi hitele
és hitelkártyája, (kb.6 millió Ft összesen) de már
kb.2 éve nem fizeti, és csak most lett munkahelye, de
ingatlan, ingóság nincs a nevén, akkor hogyan hajtja be a
bank?
Fedezet nélkül nem hiszem, hogy adtak volna neki ennyi hitelt. Honnan tudod, hogy semmi nincs a nevén? Mert lehet csak vagánykodni akar.
2011. ápr. 10. 09:02
2/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Tudom,hogy nincsen és több banktól kapott akkor hitelt amikor még jó fizetése volt. Mióta munkanélküli,azóta nem tudta fizetni,de most újra lett munkája. Biztos,hogy nincs ingatlana,kocsija sem, a szüleivel lakik.
Majd letiltják a fizetése felét.
2011. ápr. 10. 12:23
A szüleivel lakik? Akkor a szülei nevén lévő házon van a jelzálog, ennyi.
2011. ápr. 10. 15:11
Szülői ingatlanra nem terhelhetik, ez hülyeség. Ha egyedül vette fel a hitelt, tehát a szerződéseket egyedül írta alá, akkor ez csak az ő felelőssége. Ráadásul banktitok, tehát se rokonnak, se senkinek nem adható ki információ a tartozásokkal kapcsolatban. Csak a fizetéséből tilthatják, én úgy tudom annak is csak a 33%-a tiltható le. Jobban járna, ha felvenné a végrehajtóval a kapcsolatot, hogy lehetne-e valamilyen részletfizetési megállapodást kötni a letiltás helyett.
2011. ápr. 11. 12:53
Valamilyen ingatlanon pedig biztos, hogy van jelzálog, mert 6 millió Ft-ot a semmire nem ad egy bank sem. Ha mégis, akkor kérlek írjátok meg, beállok én is a sorba.
A szülei lehet kezességet vállaltak, vagy a házban neki is van tulajdonrésze.
2011. ápr. 11. 14:09
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. NEM egyszerre vette fel a hiteleket,hanem egyenként egymás után többet, (megkapta a bankoktól),de már elúszott teljesen,nem tud egyezkedni sem a végrehajtókkal.A szüleinek nincs köze hozzá, mivel
csak oda van bejelentve, de nincs a nevén semmi sem.Csak ő írta alá a hiteleket.
33%-ot akkor tilthatnak, ha csak egyfelé tartozik. Ha több tartozása is van, akkor 50% erejéig.
Illetve ahova be van jelentve, onnan lefoglalhatják az összes ingóságot, kivéve ha a tulaj névre szóló számlával tudja igazolni, hogy az az övé, nem az adósé.
2011. ápr. 11. 21:21
Ja, meg ott van a jó kis inkasszó nevű dolog, hogyha kiderítik a bankszámláit. Ilyenkor mindent levehetnek a bankszámláról a tartozás erejéig (tehát akár több millió forintot is egyszerre, ha van rajta annyi), csak 28.500 forintnak kell a számlán maradnia.
2011. ápr. 11. 21:23
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat. Számlaszámára nem megy semmi,nagykorú gyermeke számlaszámára megy a fizetése is(már amennyit meg fog belőle kapni,mivel írtátok,hogy a 33 % vagy 50 %-ot tilthatnak le belőle.).Majd átadom neki a válaszokat ezen a héten.
Kapcsolódó kérdések: