Ezzel mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy fogalmazzam meg, szóval még 2 éve nagyjából, anyum egy barátnője felvett 800ezer forintú összeget az OTPnél, és anyám az aki vállalta hogy ha ő valamilyen oknál fogva nem fizet akkor neki kell visszafizetnie...nem tudom ezt minek nevezik. Szóval az a helyzet hogy az illető eltűnt, köddé vált, a testvére is akit anyám ismer, és ugye logikus hogy nem fizettek ebből semmit...a héten meg jött egy levél hogy 15 napon belül ki kell fizetnie anyámnak azt a 800ezer ft-ot...Mondjuk nem tudom a bank ezt hogy gondolta hogy hirtelen küld egy levelet h na fizesd vissza, bár nem csodálkozom hogy ez így megy.

Nem tudom mi értelme hogy felteszem ezt a kérdést, de nagyon idegesít ez a nő..eltűnt, most meg nekünk kéne fizetnie az ő pénzét. Sajnos anyám ilyen naiv, és mivel barátnők voltak ezért bele ment ebbe az egészbe..Ha nem fizetünk 15 napon belül mi fog történni? Hogy gondolták hogy összesz*rjuk nekik a pénzt vagy mi? Anyám a munkahelyén próbálja intézni hátha valahogy elérjük a csajt de telefonja elv. nincs, és mint kiderült elvileg a cigány férje megverte meg nem tudom mi volt..A mai probléma meg az volt hogy jött a 20ezres villanyszámla, amit szintén nem tudjuk hogy fogjuk kifizetni.

Hülye kérdés tudom, de mit lehetne tenni? Vagy egyéb lehetőség hogy hogy vakarjuk elő a csajt a semmiből? Már csak az hiányozna hogy beállítatnának és elvinnének mindent a lakásból...amit megjegyzem, törvényellenes vagy sem, de foggal körömmel védenék...

2011. márc. 18. 22:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Készfizető kezességnek hívják, és sajnos épp ez a lényege, hogy ha az adós nem fizet, akkor a kezesen hajtják be.
2011. márc. 18. 22:40
 2/5 anonim ***** válasza:

hát, nem volt okos dolog kezességet vállalni. ennyi. ő ezt

VÁLLALTA.

2011. márc. 18. 22:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudtok mit tenni. Ha nem fizettek, akkor jön a végrehajtó és ingóságot, ingatlant foglalhat, illetve a fizetésből is letiltathat minimum 33%-ot.
2011. márc. 18. 22:51
 4/5 anonim ***** válasza:
egyezzen meg a bankkal/behajtóval/végrehajtóval (kinél épp van az ügy) a részletfizetésben
2011. márc. 18. 23:32
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszi.

Mennyi az esély hogy a részletfizetést elfogadnák?:S

2011. márc. 19. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!