Egyszerűen elegem van, nem tudok semmit se tenni, gondolom más is van így ezzel! Valaki, valami tipp?
Elegem van abból, hogy kilátástalannak látom a helyzetet!
14 évesen jöttem össze a párommal, jelenleg 19 vagyok, párom 24. Ő gyári munkás (számítógép kezelő-használó szakmája van, más nem) 8 órában, állandó éjszakásban (5 nap munka, 2 nap pihi, ha épp nincs túlóra), én iskolába járok immár 5. éve. Jelenleg a szakma kiváló tanulója versenyre készülök női ruha készítőként. Az én édesanyámnál élünk mindketten, és a (szüleim) nagy családi háza mögötti telken építünk (garázsból) egy másfélszobás kis családi házat magunknak. Most a felénél tartunk 1,5 év alatt, úgy hogy párom havonta kb. 95.000-100.000 Ft-ot keres. Ebből a pénzből havonta 70.000-75.000 Ft-ot tesz el (hogy építkezni tudjunk), ami szerintem nagyon jó a körülményekhez képest, mert cigizik is (töltött cigi). Én anyámtól 20.000 Ft-ot kapok havonta összesen magamra, ebbe beleértendő a reggeli, ebéd, vacsora (amit magamnak főzök – meg persze neki is főzök), szóval heti 5000 Ft-om van enni, meg a maradékból cigizek. Nem járunk szórakozni, soha sehova! Egyedül, amit megengedünk magunknak az a cigi, a szerelmünkön kívül csak a cigi az egyetlen örömünk az életben, szóval nem nagyon szeretnénk letenni. Szóval havonta a nettó bevétel (enyém + övé) 20.000 + 100.000 Ft = 120.000 FT ebből marad 75.000 Ft tisztán lakásra! Tudom, hogy szerencsés vagyok olyan szempontból, hogy édesanyám ilyen segítőkész, hogy 'eltűr' minket, és hogy ennyi idősen egy kis családi házunk lesz, de valahogy nem lehetne fellendíteni a dolgokat?! Valaki nem tud valami tippet? Egy jó ötletet? Nem szeretnénk kölcsönt felvenni! Egyszerűen szeretném hinni, hogy egyszer minden jobb lesz!!! Páromat egyszerűen nem veszik át semmilyen más céghez, hogy kicsit többet kereshessen! Azt szeretnénk, hogy a későbbiekben, ha már kijárom az iskolát, és beköltözünk a saját házunkba, hogy a gyermekünkkel (akit persze még csak tervezünk) itthon maradhassak, de ahhoz kellene kb. 150.000-200.000 Ft-os fizetés, bevétel! Azért szeretnénk, hogy otthon lehessek a gyerekkel (közösen döntöttünk így), mert ha már ’megcsináljuk’ mi neveljük, ne az óvónő… Sajnálom, hogy leírtam itt az egész életemet (valószínű csak 1 ember olvassa el, az is csak félig :D) csak gondoltam vázolom a tényeket! Tudtok valamit, amivel többet lehetne keresni? Vagy milyen gyorstalpalót kéne letennie, hogy több esélye legyen munkalehetőségekre? Valaki tudna tanácsot adni, hogy hogyan lendítsük fel a gazdaságot? :)
Egy tatabányai
hát fejezd be a sulit és menj el dolgozni. utána simán ki fogtok jönni. párod szerintem örülhet (nem bántásból mondom), hogy ennyit keres egy számítógépkezelőivel.
amúgy meg írjatok részletes listát a kiadásokról meg a bevételekről. meg fogtok lepődni, hogy min mennyi pénz megy el
Ha elkezdesz dolgozni, minden sokkal jobb lesz. 1.5 év múlva ezek szerint meglesz a házatok, ami nagyon jó, sőt ha te munkába tudsz állni, akkor előbb is. Gondolj bele, akkor még csak 20-21 éves leszel.
Én pl. itt vagyok 22 évesen, albérletezünk a párommal, ami havi 50 ezerbe kerül, és még minimum 2-3 évig egyetemre fogok járni, ami mellett minimális pénzt tudok csak keresni.
Építsétek fel a házat és legyetek türelemmel, pár év, rendbejön a gazdaság is, talán a párod fizetése is jobb lesz és minden rendben lesz. Plusz gondolj bele, most 50-60 ezerből éltek. Ha kész lesz a ház, ennek több, mint a dupláját fogjátok tudni felélni (plusz 70 ezer, plusz ha kapsz gyest vagy ilyesmi). Kényelmesen ki fogtok jönni.
Gondolj arra, hogy sokkal jobb helyzetben vagytok, mint az ország jelentős része. Ez erőt ad a folytatáshoz.
JÓL CSINÁLJÁTOK!!
Az első két válaszolóval egyetértek egy kis kiegészítéssel. Ha - valóban nincs nagyobbra törő tervetek, és
- nem jön közbe semmi váratlan, és
- megmarad a fegyelmetek a költekezésben, miután több pénzt kerestek,
akkor ezzel a módszerrel célt érhettek.
Ha ennél többet akartok, akkor tudok ötletet adni, de annak garantáltan nem fogtok örülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!