Felvennétek a hitelt vagy nem? Mindenki írjon aki tud!
Akkor bontsuk részekre:
- A 2 milla fedezet egész jól hangzik, a hitelösszeghez képest, de
- A 30k törlesztő az évente csak 360k forint. a kamat ugye évente 20% így a futamidőd valahol 6 év környékén lesz.
6*(1.000.000*0,2)= 1.200.000ft tehát kamatban kifizeted a felvett összeget még egyszer,meg még egy kicsit. tehát 2,2millát fizetsz vissza.
így már a 2milliós biztosítékod nem fedezet a hitelre. természetesen az autóval együtt igen.
Más kérdés, hogy az 1 milliót érő kocsit 2,2millióért veszed meg és mire kifizeted 6 éves lesz és az értéke nagyjából 400k lesz. (a példánál maradva...)
tehát: sztem nem jó üzleti döntés.
20.42.-es vagyok.
Bocsi, nem fejeztem ben, nem akartam még elküldeni.
Tehát, a hitel azoknak a jómódú embereknek való, akiknek annyi a havi jövedelmük, hogy eleve meg tudják spórolni a törlesztő részleteket havonta. Nekik biztosan megéri, de senki másnak nem!
Hát ilyen feltételekkel én bárkinek adnék hitelt, ugyanis végtelen hosszú lesz a futamidő!!!
Számoljunk egy kicsit: a 2M Ft-nak a 20%-a 400e Ft. Ha ezt osztjuk 12-vel, az 33333Ft, ennyit kamatozik a 2M Ft 1 hónap alatt. 1 hónap múlva 2003333Ft tartozásod lesz, ha 30000 Ft-ot fizetsz vissza! Vagyis hiába fizetsz, ha egyre nő a tartozásod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!