Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerintetek melyik bankba...

Szerintetek melyik bankba érdemes berakni úgy kb 220-250 ezer forintot? Milyen kamatok várhatóak? Szerintetek egyáltalán érdemes berakni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 18:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne érdemes?

De minden attól függ, mennyi időre szeretnéd lekötni, illetve ha több kockázatot vállalsz, más befektetési formákat is választhatsz.

Ha 5 évig lekötnéd, akkor TBSZ-t érdemes kötni, így nem kell kamatadót fizetni, Sopron Banknál 6,75%-os EBKM-re lehet lekötni, ez azt jelenti, hogy 346 ezer Ft-od lesz belőle 5 év múlva. Ha csak 3 évre kötöd le, akkor is érdemes Tartós Befektetési Szerződést kötni, de akkor már 10% kamatadót lehet kötni. Ha ennél kevesebbre kötöd le, akkor 16% kamatadót kell fizetni. Amúgy rövidtávú lekötésekre is vannak itt-ott akciós betétek, érdemes körbenézni.

2011. febr. 13. 22:58
 2/12 anonim ***** válasza:
Öt év múlva,azt az összeget,amit az elöző irt kamatként,elhasználhatod WC-papir helyett,a retyón.Ennyi pénzből nem lehet"pénzt" csinálni, ez ahhoz nagyon kevés.
2011. febr. 14. 00:16
 3/12 A kérdező kommentje:

Hova érdemes a leginkább berakni ha mondjuk 5 évre akarom lekötni? Csak ez az az időtartam ,ahol nincs kamatadó?

2.Amit te mondasz abba is van igazság,bár a fogalmazás lehetett volna igényesebb is.Sokan mondjék,hogy mire kivenném az infláció,pénzromlás miatt lehet ,hogy annyit se fog érni ,mint amennyit beraktam.

2011. febr. 14. 16:13
 4/12 anonim ***** válasza:

A TBSZ úgy néz ki, hogy az első év gyűjtőév, amikor pénzt fizethetsz be rá, ez a naptári év. Ennek leteltétől számítva 3 év után vehetsz róla ki 10 % kamatadó mellett és csak 5 év után 0 % a kamatadó. Ez minden banknál így van, nem csak az Erste-nél.

Ebből következik, hogy ha most megnyitod a számlát, mivel év eleje van, ezért nem 5, hanem valamivel kevesebb, mint 6 évig kell várnod arra, hogy 0 % kamat mellett kivehesd.

[link]

2011. febr. 14. 19:16
 5/12 anonim ***** válasza:
takarékpénztárba érdemes berakni szerintem. ott van olyan folyószámla is, hogy kamatozik is, és még használhatod is a rajta lévő pénzösszeget.
2011. febr. 14. 21:40
 6/12 anonim ***** válasza:

"Öt év múlva,azt az összeget,amit az elöző irt kamatként,elhasználhatod WC-papir helyett,a retyón.Ennyi pénzből nem lehet"pénzt" csinálni, ez ahhoz nagyon kevés."

Van fogalmad az infáció mértékéről most? Nyilván a jövőt egyikünk sem látja, de az 5 éves betétek kamata fölötte van az inflációnak, és az erre az évre tervezettnek is. Sosem kizárt a hirtelen megugró infláció, de ha csak 5% esélye van, hogy fix kamatra 5 év múlva kevesebbet fog érni ez a pénz, mint most, akkor sokat mondtam.

Amúgy meg minden pénz számít, jobb ha bankba teszi, mint ha lepedőbe, hiába kis összeg. Majd lesz neki emellett más pénze is. Különben sem azt írta a kérdező, hogy sokszorozni szeretné, azt amúgy sem lehet komoly kockázat nélkül.

2011. febr. 15. 01:06
 7/12 A kérdező kommentje:

Tehát szerintetek 5 évre lenne érdemes minimum lekötni,hogy legyen rendes haszon? Olyat nem akarok ,hogy tudjam használni,mert gondolom azzal is csökken a kamat mértéke ugye?

Igen,növelni szeretném,nem sokszorozni,rizikózni nem akarok.

Amúgy,amikor van az a befektetés,aranyba meg xy ba,az hogy működik? Azt csak magán embereknél lehet ,vagy van olyan bank is aminél ki lehet választani,hogy egy ilyen dologba fektetem, és vagy hoz sok hasznot ,vagy lehet hogy vesztek is?

2011. febr. 16. 16:17
 8/12 anonim válasza:
A válságos gazdasági időszakban az arany értéke magasba emelkedik. Mint pl. most. Amint a gazdaság normalizálódik az arany értéke is csökken. Ezért most nem ajánlatos aranyba fektetni hosszabb távra. De vannak aránylag biztosabb részvények, amibe érdemes befektetni.
2011. febr. 19. 15:37
 9/12 anonim válasza:
Az OTP Banknál érdeklődj részvényekről.
2011. febr. 19. 15:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Takszöv és bank? Ugyanmár ti raktatok már be legalább 1 miilát? Mert én igen! Takszöv akciós EBK 6% 3 hónapos lekötéssel és keményen kivettem 8 ezerrel többet! Na ne!

Úgyhogy elkezdtem keresni és találtam olyan befektetést

ahol bármikor hozzá tudok férni a pénzemhez ha akarok!

2011. febr. 19. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!