Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Kölcsön adtam, és a fedezet...

Kölcsön adtam, és a fedezet nem a kölcsön kérő nevén van. Ötlet?

Figyelt kérdés

A család kölcsön adott egy régi barátnak 400.000 Ft-ot.

1 hónapig kérte, ez idáig rendben is van. Fedezetnek az autóját ajánlotta fel. Ez a papírban úgy szerepel hogy kijelenti hogy saját tulajdonát képezi és teher és per mentes...stb. Mint kiderült az autó mégse az övé. Ilyenkor mi van?

2011. febr. 9. 06:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor kellett volna megnézni az autó papirjait, amikor megírtátok a papírt. Most nem tehetsz mást, mint bíróságon követeled a pénzed. Ha van min behajtani esetleg behajtják, de lehet évekig is eltart.
2011. febr. 9. 08:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem hagyd a bíróságot! Illetve megpróbálhatod, de nem sok esélyt látok rá, főleg ha semmi nincs a nevén. Bár ezt így előre nem lehet tudni!

Én két darab kétajtós szekrényt ajánlanék!:)

2011. febr. 9. 08:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Tudnék szép száll 190cm/120kg feltetovált macsétás bácsikat; de lehet nem kellene sittre menni egy gyökér miatt.
2011. febr. 9. 21:29
 4/5 anonim válasza:
Bíróságon nyersz ha tanuk is hitelesítették a szerződést. Viszont sokáig tart egy ilyen tárgyalás mire sorra kerül és többször is kell menni. Aztán meg lehet, hogy csak részlet fizetésre ítélik az adósodat. Viszont büntetést kaphat még megtévesztésért mivel általa nem birtokolt tárgyat kínált fel fedezetnek azt kijelentve, hogy az a ő tulajdonát képezi.
2011. febr. 14. 02:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor nem olyan kilátástalan a helyzet.
2011. febr. 15. 05:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!