Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Sajnos nagy lekvárban vagyok....

Sajnos nagy lekvárban vagyok. Kapnék-e úgy 20 milliót, hogy a fedezete egy életbiztosítás, ugyanekkora összegben?

Figyelt kérdés
Természetesen az életbiztosítást én fizetném, és a lejáratig még némi kamatot is fizetnék havi bontásokban. "Lécci" gyorsan válaszoljatok, hamar kell a segítség. Még az ismerősök ismerőseit is kérdezzétek meg.
2009. jan. 30. 23:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

magánszemélytől gondolod a pénzt vagy banktól?

mert bank szerintem nem ad ilyen fedezetre kölcsönt. bár igaz, sok helyen kérnek életbiztositást, de az ingatlanfedezet mellé. szüleid, rokonaid nem tudnak segíteni jelzáloghitelben?

2009. jan. 31. 08:02
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen feltételekkel esélyed sincs a bankoknál!
2009. jan. 31. 08:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A fedezet lényege, hogy bizonyított a jelenlegi értéke, megléte (ház, autó, gép, bankbetét, stb, stb). Az életbiztosításod visszavásárlási értéke az az összeg jelenleg, ami azonnal kivehető, tehát csak ez lehet fedezet bármire is.

A jövőbeni befizetések, a szerződéses, elérési összeg bizonytalanok, tehát az nem lehet fedezet.

2009. jan. 31. 10:10
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

:) Bemegyek, kötök egy életbiztosítást százmillióra, másnap bemegyek a bankba, és felveszem a pénzt... Ez túl szép, hogy igaz legyen. Mert nem is az.

Amennyiben a biztosításod JELENÉRTÉKE 20.000.000 Ft, azaz ha most megszünteted az életbiztosításod, akkor a biztosító kifizet ekkora összeget neked, akkor arra kaphatsz hitelt, hiszen a befektetés jelenértékben hitelképes, tőkésíthető.

De ha van 5000 Ft befizetésed, akkor erre nem fogsz hitelt kapni.

2009. jan. 31. 11:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Magánszemély esetén pedig nem igazán hiszem, hogy megnyerő lenne egy életbiztosítás. Igaz, ha "nem feltűnően" nyírnak ki, mert nem fizettél, akkor lehet, hogy találsz olyan uzsorást aki ebbe belemegy. Igaz csak öt misit ad, öt évre, de húszat kell visszafizetni.
2009. jan. 31. 11:11
 6/13 A kérdező kommentje:
Sajnos nem maradt több lehetőségem ennél a tervnél. Szeretném, ha az emberek segítenének. A tragédiákat jó volna megelőzni, nem a hírek hallatán szörnyülködni.
2009. jan. 31. 13:43
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Életbiztosítás, mint fedezet? Bár ha viszel orvosi igazolást arról, hogy rövid időn belül feldobod a pacskert, lehet, hogy elfogadják.
2009. jan. 31. 18:31
 8/13 anonim ***** válasza:
54%
Ésszel kell élni, nem ilyen mértékben eladósodni. Tudod, van az a régi szép közmondás a takaróról meg a nyújtózkodásról.
2009. jan. 31. 18:33
 9/13 anonim ***** válasza:
78%
azt nem lehet tudni, miből adódott ez az adósság. mai helyzetet figyelembe véve, nem nehéz ilyen helyzetbe kerülni. elég egy elvesztett munkahely vagy egy jen alapú hitel. az nem túl jó tanács, hogy addig nyújtózkodjon, míg a takarója ér. sok embernek még takarója sincs......
2009. jan. 31. 18:49
 10/13 A kérdező kommentje:
Sajnos az úgy kezdődött, hogy egyszer felvettem egy kevés személyi kölcsönt, meg egy autó hitel vállaltam. Semmi extra, nem jártunk külföldön, sem szállodákban. Mindíg próbáltunk fizetni, ha nem sikerült fel kellett venni egy másikat, másikat, másikat.
2009. jan. 31. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!