Életbiztosítás-adózás?
Figyelt kérdés
Tavaly megszüntettem az életb-mat, és nem vallottam be az adóbevallásomba. Nem kaptam róla semmilyen papírt (hova kellett volna beírni, összeg...semmit).
És még adóbírságot is kaptam. Mit tegyek?
2011. júl. 12. 09:45
1/3 anonim válasza:
Nem is kell kapj papirt. Ugyanis ha idő előtt felveszed az életbiztosításodat visszamenőleg 5 évre vissza kell fizetni az igénybe vett adókedvezményt pótlékostól. Beírni a tárgyévi bevallásba kellett volna... Gondolom az adóhiány miatt kaptál adóbírságot, méltányosságot lehet kérni rá, ha te csináltad, hogy nem tudtad alapon csak jól kell megirni. Ebben segitségedre lehet egy könyvelő.
2/3 A kérdező kommentje:
Akkor a bírságot is meg kell fizetni? Tudom, hogy én hibáztam (de mekkorát!).
Amikor behívtak, akkor mondták, de azt nem hogy még bírságot is kiszabnak. Teljesen kikészültem.
2011. júl. 12. 12:44
3/3 anonim válasza:
én adnék egy esélyt a bírságnak. Lécci írj privit nekem, a határozatot látnom kéne ahhoz, hogy síró levelet tudjunk irni nekik elengedés ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!