Ennyi pénzt levonhatnak az adózás miatt?
Bizony ám! Adó, Tb, nyugdíj, a jutalék, ez mind levonás.
Üdv. a munka világában!
28.736.- = bruttó
36.495.- = szuper bruttó (adóalap)
5.839.- = 16% személyi jövedelemadó
2.874.- = 10% nyugdíjjárulék
1.724.- = 4+2% eb.járulék
431.- = 1,5% munkaerőpiaci járulék
17.868.- = nettó bér
Nekem ennyi jött ki, de mobilon pötyögtem a számokat.
Ha kértél volna adójóváírást, akkor nem vontak volna tőled adót (ezt visszakaphatod a 2011-es adóbevalláskor), akkor 23.707.- ft-ot kaptál volna.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:21
Te vagy az autista...
Biztos nem dolgozol és nem tudod, hogy miket vonnak le. Könnyű úgy pattogni, hogy anyuci eltart, igaz??? De neki is ugyanezeket vonják a béréből, kivéve a jutalékot, csak téged ez nem érdekel..
Az órabért nettóban kell érteni, szóval ha dolgoztál 10 órát 450 forintos órabérrel, akkor 4500 Ft-ot kapsz érte. Adózni csak egy meghatározott összeg felett adózol.
Mikor legutóbb diákmunkán voltam kb. 6 hónapja, akkor 60-70 ezer környékén volt ez az összeg, és csak abból kellet adózni, ami túllépte azt az adott keretet.
És inkább ne oszd az észt, mr. "látszik nem dolgoztál még", ha fogalmad sincs a témáról.
Most ellent is mondtál magadnak. Ha nettóban kell érteni, akkor egy bizonyos összeg után miért kellene adót fizetni? Hiszen attól nettó, hogy a kötelező járulékok, adók levonása után ez az, ami a zsebedben marad.
Tehát bruttó, maximum az adókedvezmények (vagy egyéb) miatt nem érsz el egy olyan szintet a bruttóddal, ami után adót/adóelőleget kéne levonni.
Én tényleg nem dolgoztam, csak éppen számfejtek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!