Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ennyi pénzt levonhatnak az...

Ennyi pénzt levonhatnak az adózás miatt?

Figyelt kérdés
Nyári munkán dolgozom a meló-diák cégnél 8 napot voltam árufeltöltésen órabér: 449ft/óra igy 8 órán keresztül kapok egy nap 3592Ft-t, akkor a nyolc napi keresetem nettóba ~28ezer forint de ebból a meló-diák levont 3ezer forintot az oké de nettóba megkaptam 15 ezer forintot. Ez hogy lehetséges ennyit levisz az adó??
2011. aug. 6. 11:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ha rendesen elolvastad volna a válaszomat, akkor feltűnt volna, hogy nem az adózás volt a lényeg, hanem az, hogy az órabér bruttó, nem pedig nettó. Az egy dolog, hogy vonnak-e belőle adóelőleget vagy sem. Persze vannak adókedvezmények, azoknak bizonyos korlátai, de nem ez volt a válasz lényege.

A bruttót ne keverd a nettóval, mert csak nagyobb "zűrt" csinálsz egyes emberek fejében, ezért van a sok félreértés.

A diákmunka is adóköteles jövedelem, az más kérdés, hogy kell-e belőle adóelőleget vonni vagy sem, például a kedvezmények miatt. Hivatalosan sehol nem vesznek fel nettó órabérrel, jobb ha ezt tőlem tudod meg, nem mástól. Maximum nettót ígérnek, aztán visszafelé kiszámolják, hogy az mennyi bruttóban, és mindig az kerül a "bérfizetési papírodra" már csak azért is, mert az adóhivatal nettó bérekkel nem foglalkozik, mivel bruttó bér után fizetünk adott esetben járulékokat, adót, egyebeket. És a foglalkoztató ezt vallja be havonta az adóhivatalnak.

További szép napot Neked!

2011. aug. 16. 06:06
 12/14 anonim válasza:

Lehet kicsit zagyván írtam, nem voltam a toppon. xd

Jah én is tudom hogy megy ez munkahelyen, mivel én is dolgozok főállásban, megállapodtam velük nettóban, és kapom a nettó bruttóját amiből levonják a dolgokat. Diákmunkából ottmaradtam. :D

Szép napot neked is!

2011. aug. 16. 09:07
 13/14 anonim válasza:
Én úgy tudom, minden kereső tevékenységből levonnak adót, még nyereményadó is van. Csak a nyugdíj nem adóköteles.
2011. aug. 21. 11:14
 14/14 anonim ***** válasza:
Az utolsó hozzászólást egészíteném ki: Nem biztos, hogy vonnak adóelőleget, de többnyire (az adómenteseken kívül) minden adóköteles. A kedvezmények "döntik" el, hogy lesz-e belőle adó vonva, vagy sem. De adókötelesnek adóköteles.
2011. aug. 22. 06:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!