Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért vették el a folyószámla...

Miért vették el a folyószámla hitelkeretemet?

Figyelt kérdés

Az OTP-nél vagyok, -500.000 hitelkeretem volt, de sajna a mostani időkben ezt ki is kellett használnom.

A havi rendszeres jövedelmem változó 160-200e jön a kártyára, dec-ben a jutalommal együtt 260-et kaptam.

Erre ma nem tudtam pénzt felvenni.

Bementem az OTP-be, és azt mondták, hogy mivel a cégem nem írta a közleménybe az utolsó 3 hónapban, hogy munkabér, hanem csak annyit, hanem csak az aktuális dátumot és a nevemet ezért megszüntették a hitelkeretemet.

Normális dolog az ilyen?

Csinálhatnak ilyet?

Tudnám igazolni a munkahelyemről bevitt munkáltatóival + bérpapírral, de az sem jó nekik.

Mit tehetek?

Segítsen valaki.

2011. jan. 10. 16:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én is így jártam. Mihelyst érzékeli a rendszerük hogy nem megy elegendő pénz a számládra visszaveszik a hitelkeretet minden értesítés nélkül.
2011. jan. 10. 16:45
 2/11 A kérdező kommentje:

De nekem jött rá! Sőt több is mint szokott.

Decemberben 260e. Előtte átlag 170e. Az a baj, hogy nem volt ott a közleményben, hogy munkabér...

2011. jan. 10. 16:50
 3/11 anonim ***** válasza:
Hát akkor azért. Mivel a hitelkeret a munkabér egy bizonyos százaléka, a rendszer úgy érzékeli, hogy három hónapja nulla a munkabéred. Annak meg akárhány százaléka nulla.
2011. jan. 10. 16:55
 4/11 anonim ***** válasza:
Ez fogós kérdés, mert ha folyamatos pénz jött a számládra meg kéne adniuk. Nem vagy elmaradva semmivel? Pl. kiesett hónap de volt A-hitel, majd nem tudtad fizetni, és rádvertek valamit?
2011. jan. 10. 17:04
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen, ha nem szerepel a közleményben, hogy munkabér, akkor az otp-nél nem veszik figyelembe azt aa hitelkeret-számításnál. Szólj a munkáltatódnál, hogy legközelebb írják be az átutalásnál.3 hónap múlva újra igényelheted.
2011. jan. 10. 17:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Csinálhatnak. Az ÁSZF-ben benne van, hogy a hitelkeret csak akkor jár, ha bele van írva az átutalásba, hogy munkabér, vagy bér. Ha nincs, akkor a rendszer úgy veszi, hogy nem dolgozol.
2011. jan. 10. 17:18
 7/11 A kérdező kommentje:

Hát ennek örülök!

Az érdekes az, hogy a K&H-s és az ERSTE-s kollégámnál, semmi ilyen nem volt, csak ez a f@sz OTP a nagy magyar bank ilyen b*zi...

Köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 10. 17:47
 8/11 A kérdező kommentje:

Szóval pár munkatársam is így járt aki OTP-s volt.

Az egyik kérte az osztályvezetőt, és neki visszaállították a hitelkeretet. Ez hogy működik akkor, nekem is az asztalra kell vernem?

2011. jan. 11. 10:06
 9/11 anonim ***** válasza:

"OTP a nagy magyar"??? Ezt miből gondolod?

"Az OTP Bank privatizációja 1999-ben fejeződött be, a részvények külföldi és magyar intézményi befektetők, illetve magánszemélyek tulajdonában vannak. A részvényeket 1995-ben vezették be a Budapesti részvénytőzsdére, de jelen van a bank a luxemburgi és a londoni tőzsdén is."

Nincs már olyan, hogy magyar bank. Mindegyik különböző befektetői csoportok (főleg külföldi) tulajdonában van, ezért az, hogy kinek adnak hitelt és milyen feltételekkel, azt maguk eldönthetik, tehát bankfüggő.

A többi banknál valószínűleg nem elég érzékeny a monitoring rendszer, ezért nem veszi észre, ha nem munkabér címén érkezik a jóváírás, az OTP viszont úgy látszik, erre is keményed odafigyel...

Nekem pl CIB-es számlám van, már 2 éve nem érkezik rá munkabér, csak saját befizetések, mégis él a mai napig a teljes hitelkeretem.

2011. jan. 11. 14:22
 10/11 A kérdező kommentje:

Lesz@rom, hogy magyar, vagy nem. Nem ez a lényeg...

Egyébként bementem ma, hivattam az osztályvezetőt, és simán visszaállították a keretet.

2011. jan. 12. 02:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!