Mi a véleményetek a fogyasztói csoportok nyújtotta hitelekről?
Miért lenne az? Ha minden résztvevő tisztességes, akkor egy hasznos dolog.
Buktató ott van benne, hogy elveszíted a pénzedet.
"Miért lenne az?"
Próbáld ki és egyből rájössz! Nem véletlenül fogják betiltani ezt a tevékenységet.
A "fogják" alatt mit értesz? Ismersz egy törvénytervezetet, vagy inkább értsük úgy, hogy "szeretnéd, ha ez történne"?
A bizalmi körben szerveződő fogyasztói csoportokat nem lehet betiltani. Ha a szervező nem csaló, és mindenki becsületes benne, akkor a csoport minden tagja jól jár. Persze van, aki közülük jobban.
A fogyasztói csoportok nem adnak és nem is adhatnak hitelt.
Sorsolással, vagy egyéb módszerrel dől el, hogy az adott hónapban ki lesz a "szerencsés", aki megkapja a tagok által beadott tagdíjak alapján összegyűlt tőkét.
Ha a "futamidő" pl 10 év, egy rakás ember, aki nem olyan szerencsés, hogy az első körökben kihúzzák a nevét a kalapból, lehet, hogy majd csak a futamidő vége felé jut a pénzéhez, addig csak befizető...
Ha egy ilyen cég pl nem éri meg a 2-3 évet,mert csődöt jelent, bottal lehet ütni a nyomát a betett pénznek.
Az utolsó válasz eléggé durva!
az azt jelentené hogy ha veszek fel hitelt mondjuk 25 évre egy nagyobb összeget és vállalok előtörlesztést úgy fél évet akkor nagyobb esélyem van a sorsoláson hogy én kapom meg a hitelt mint aki nem vállalt ilyet.Ha meg én sem akkor csak várhatok és lehet hogy akkor kapom meg a pénzem ha már legalább 20 éve fizetem a törlesztőjét annak a hitelnek amit tulajdonképpen meg sem kaptam?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!