Hova érdemes berakni havi 40ezret, hogy megérje majd pár év múlva?
Én ezt tenném, ha nekem lenne lehetőségem havi 40.000Ft-ot félretenni:
2x20000Ft-os Lakástakarékpénztári szerződést kötnék 49 hónapra. (Ehhez bevonnám egy családtagomat is, de csak technikailag.)
A szerződés végén, az így összejött több, mint 2,6 millához igénybe venném az állami támogatású 4,5%-os hitelt 64 hónapos futamidővel és vennék egy garzon lakást valahol, pl egyetemek közelében, amit azonnal ki is adnék. A bérleti díj nagyjából fedezné a törlesztő részleteket.
Így nem egészen 10 év alatt lenne egy tehermentes saját lakásom, amivel azt csinálok, amit akarok és gyakorlatilag ehhez csak 49 hónapig kellett beletennem 40.000Ft-ot.
Bárki bármit mond az ingatlanbefektetésekkel kapcsolatban, nekem meggyőződésem, hogy egy tehermentes lakás mindig érték és örök passzív jövedelem az abból származó bérleti díj.
Ok, elismerem, hogy vannak jóval nagyobb, eredményesebb üzletek is, de azok nem havi 40.000Ft-ból valósíthatók meg.
Egyáltalán nem biztos, hogy lenne a végén egy tehermentes lakásod. Ez egy masszívan manipulált piac nem lehet itt ilyen formában középtávon tervezni. Túl sok itt a feltétel.
+ Ingatlan:
1. szélsőséges tőkelekötés
2. nem likvid
3. minden ingatlan tranzakció rendkívül kockázatos
4. nagyon könnyű megadóztatni
5. helyhez kötött
6. amatőr szinten a lakáskiadás összességében nem olyan nagy biznisz (amortizáció, stb.)
09.18-as. Nincs ma a világban egyetlen biztos üzlet sem, viszont az általam vázolt verzió szerint a tehermentes lakásnak meg van az esélye, nem egy ilyet láttam már, több ismerősömnek is így van több lakása.
Egy viszont biztos. Semmiből csak a semmi lesz. Aki csak a mának él, feléli az összes pénzét, annak biztosan nem lesz semmije sem, aki viszont tervez, annak van miből kiindulni, legfeljebb menet közben módosít a tervein, de neki legalább van terve, amitől el lehet később térni...
Van abban igazság, amit mondasz, de biztos pont is van ebben a történetben. Pl. klasszikus árupénz.
Ennek kapcsán érdemes szem előtt tartani a forint történetét:
„Kibocsátáskor még arany alapú pénz volt. 1Ft = 0,0757575 gramm arany. 1 kg arany = 13210 Ft. 8.700/1946 (VII.29) M.E. rendelet”
1946
1 kg arany = 13210 Ft
2010-12-17
1 kg arany = 9-9,5 millió Ft
1946
1Ft = 0,0757575 gramm arany
2010-12-17
0,0757575 gramm arany = 700 Ft
Persze az is igaz, hogy egy ilyen manipulált „piacon” a legtöbb amatőr spekuláns keserves tapasztalatokat szerez.
Ettől függetlenül érdemes gondolkodni.
Az még senkinek sem ártott meg:)
A bankbetét pedig csak egy dologra garancia:
Reálérték-csökkenésre
Ez az összes „kedvezményes” opcióra is igaz
Nem érdekelnek ezek a "termékek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!