Utolsó perlés előtti ügyvédi fizetési felszólításkor mi a teendő?
Má' semmit. Egyelőre úgyse tudnak veled mit tenni. (Esetleg majd elviszik a cuccokat a szüleid lakásából, vagy ahova be van jelentve a lakcímed.)
Addig meg szépen nő majd a tartozásod, mert rárakja majd a végrehajtó is a maga munkadíját, meg az egész növekszik hónapról hónapra a késedelmi kamatokkal. Aztán majd ha egyszer lesz fizetésed, akkor annak rögtön tiltani fogják a 33%-át, vagy ha esetleg örökölsz, akkor majd azt árverezik. Meg a szüleid helyett majd a párodat zaklatják ingóvégrehajtással, ha esetleg van lakása, és bejelentkezel hozzá.
Kb. ezek a kilátások. De hát ha úgysincs miből fizetned, akkor úgyse tudsz tenni ellene semmit, nemde?
kijelentkezel a lakásból, hogy ne legyen alapjuk odamenni, és elsunnyogod.
ilyen hülyeségekre hogy fizess be Xszázezer forintot 1 napon belül, ezt lehet reagálni.
Jah, ha diák vagy (mármint felsőoktatási intézményben, ahogy 20 évesen illik), akkor még azt csinálhatod esetleg, hogy felveszed a diákhitelt, és abból kifizeted őket. (felhívod őket előtte, hogy adjanak egy kis időt, mert ezt akarod csinálni, szerintem belemennek).
Így is adóssággal kezded majd az életed, de a diákhitel még mindig sokkal kedvezőbb kamatozású, mint bármely más hitel. A törlesztőrészlete is csak párezer forint lesz a suli után, ezt ki lehet pengetni még munka nélkül is. És így nem fognak rögtön tiltani a fizetésedből, ha egyszer kapsz állást.
december van ha mostantól fizeted mire jogi útra megy érvelhetsz azzal hogy már fizettél be és különben is elfogadták, hogy decemberben fizetsz.
Veled semmit nem tudnak csinálni, a bejelentett címedről elvihetnek vmi ingóságot, ha ott helyben vki vagy Te nem mutat/sz egy befizetést
Köszönöm nektek !
Mindenképpen be megyek majd valamelyik nap hozzájuk , és személyesen próbálok megállapodni valami részlet fizetésben , ők örülnek minden forintnak ! :)
Egy ismerősöm am azt mondta , hogy mivel rajtam nem tudnak mit behajtani , és ezek csak sablon levelek , vagy behajthatatlanná teszik , vagy szépen majd gyűlik és gyűlik , amit nem lenne persze érdemes kivárni... ő foglalkozott ilyen ügyekkel , és mondta , hogy ezek a behajtó cégek abból élnek meg elég rendesen , hogy ezeket a tartozásokat megveszik más cégektől ... az én esetemben a 170 ezer forintos számlát 17 ezerért , és szépen behajtják rajtam a teljes összeget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!