Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha OTP-n keresztül utalok a...

Ha OTP-n keresztül utalok a Raiffeisen-be, az otpben látják, hogy kinek a nevére utalok?

Figyelt kérdés
Tehát az a kérdésem, hogy az egyik bank látja -e (amikor pl. személyesen megyek be átutalni egy összeget), hogy a másik banknál egy adott számlaszámhoz milyen név tartozik.
2010. dec. 8. 14:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen látják,de kérdezni fogják milyen néven van és ha nem stimmel akkor szolnak.Tapasztalat
2010. dec. 8. 14:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Utaláskor meg kell adnod a nevet is. Ez a te érdeked, hiszen ha elirod a számlaszámot, akkor jelzik, hogy nem annak a nevén van a számla, mi legyen, utaljanak-e. Téves utalás esetén erre hivatkozhatsz.
2010. dec. 8. 16:34
 3/8 anonim válasza:

Nem látják. Te adod meg. Ez tény. Ki tudod próbálni, ha interneten utalsz, és OTP-s számlára utalsz, ha elírod a nevet, a rendszer kijavítja a számlatulajdonos nevére. Amennyiben más bankba utalsz, csak a számlaszámot ellenőrzi a rendszer, hogy valós-e, egy bizonyos algoritmus alapján.

Gondolj csak bele, ha látná a bank, perelni is lehetne érte, hogy mégis honnan szerzi a másik banktól az ilyen jellegű adatot, ugyanis egy másik banknál levő számládról nem értesíti a bank a többi bankot, ez banktitok és kizárólag az adott bankra és az ügyfélre tartozik.

Én tudom, hogy nem látjuk a külső bankos számlaszám tulajdonosát :)

2010. dec. 9. 23:52
 4/8 anonim ***** válasza:
persze hogy látja, különben a tévesen vagy rossz szlán landoló összegek örökre ott ragadnának. Egymás szlájára utaló bankok természetszerűleg látják az átutaló nevét, szlaszámát és címét meg a fogadóét is.
2010. dec. 10. 23:02
 5/8 anonim válasza:
Bankbank dolgozom. Nem látjuk. Csak ha bankon belül utalunk.
2010. dec. 11. 08:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is bankban dolgoztam elég sok évig. Az átutaló és a kedvezményezett adatait mindkét bank látja. Azt nem tudja a küldő, hogy az a szlaszám jó-e a fogadó banknál, de feltételezzük, hogy igen. Mert ha nem visszautasítják vagy függőn landol kedves élőlény. A másik pedig, ha valaki forintot fizet be és eur-t kap érte annak eladják az eur-t (nem vételi árf)16 évig dolgoztam átutalási osztályon.
2010. dec. 14. 09:55
 7/8 anonim válasza:

Kedves Névtelen!

Gratulálok hozzá, de ha megnézted volna a kérdést, itt konkrétan az OTP-ről van szó. Nem látjuk a kedvezményezett számlaszámához tartozó nevet. Az ügyfél megadja és vagy jó vagy nem. Viszont ha a számlaszámot elírjuk, akkor jelez a rendszer, hogy hibás számlaszám, hiába külső banki.

2010. dec. 15. 07:21
 8/8 anonim válasza:
Az EUR kérdésben igazad van. Azt valahol elírtam. Sorry
2010. dec. 15. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!