Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi most rövid, középtávon a...

Mi most rövid, középtávon a legjobb banki termék?

Figyelt kérdés
Állampapír helyett. Kicsivel lehet kockázatosabb, de ne nagyon, közepes kockázatúig lehet. Cserébe megérje kifizetni az állampapír 1% eladási költségét is.

jan. 28. 14:59
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Banki termék? Egyik sem.
jan. 28. 15:12
 2/24 anonim ***** válasza:
64%
A banki termékek az értékpapírpiaci egyenes (kockázat - hozam függvény) alatt helyezkednek el. Olyat szabad venni csak, ami az egyenesen (vagy ha bennfentesek vagyunk, akkor fölötte) van.
jan. 28. 15:19
 3/24 anonim ***** válasza:
60%
Milyen összeget szeretnél "kamatoztatni" és milyen távban gondolkodsz?
jan. 28. 16:53
 4/24 anonim ***** válasza:
80%
Semmi. A Bank nem azért találja ki ezeket a termékeket, hogy te ebből gyarapodj, hanem hogy ő keményen levegyen téged a számlavezetési, tranzakciós, alapkezelő díjjakból.
jan. 28. 16:55
 5/24 A kérdező kommentje:

"Milyen összeget szeretnél "kamatoztatni" és milyen távban gondolkodsz?"

A táv az függ jelentős részben a kamattól pl. ha 17-19% lenne mint ami az állampapíroknál volt, akkor hosszu ideig, az összeg az max.

9-10M. De ez is függ a kamattól.

jan. 28. 16:56
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon mesevilágban élsz, ha azt hiszed hogy bármelyik bank neked ilyen 17-19%-os hozamot fog garantálni.

Ez inkább ilyen brókermarcsi kategória.

jan. 28. 16:57
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Bankban 3-4%-os betéti kamatokkal számolhatsz.

Állampapírnál 5-7%-kal maximum.

A 17%-os kamat csak egy évig volt és reméljük nem is tér vissza egyhamar, mert azt jelentené, hogy megint elszalad 25%-ra az infláció és drága lesz az élet.

jan. 28. 17:01
 8/24 anonim ***** válasza:
60%

Az a baj hogy pénzügyekben teljesen világtalan embereket rácsibészeltettek erre a 18%-os kamatra, és innen azt hiszik hogy ez az égből hullik.

Az állam csak azért tudja ezt megtenni, mert nála a pénznyomtatás hatalmas, így a lakossági kölcsönzőktől értsd állampapírtulajdonosoktól kölcsönkért pénz reálértékét végtelenségig tudja inflálni.

Ezt egy kereskedelmi bank nem tudja megtenni így nem is fog tudni neked 17-19%-os hozamokat garantálni.

jan. 28. 17:03
 9/24 anonim ***** válasza:
75%

Ha magas hozamot szeretnél, kockázatosabb eszközökbe, pl. részvényekbe kell fektetned.

Vagy vállalkozásba kezdened és abban forgatnod a pénzt.

Ha ötletek kellenek, írhatsz nyugodtan privátot.

jan. 28. 17:04
 10/24 A kérdező kommentje:

"Ezt egy kereskedelmi bank nem tudja megtenni így nem is fog tudni neked 17-19%-os hozamokat garantálni."

Én ezt értem, nem is 17-19%ra gondoltam, csak annyit írtam, ha esetleg valahol ilyen lenne, akkor azt nagyon hosszú távra odatenném. Annyira gondoltam, hogy megérje odatenni, jobb legyen mint az állampapir. Ilyen banki termékről viszont továbbra sem kapok infot pedig 17-19%nak a fele is akár elég lehetne, akár 7-8% is, ami jobb mint a 6,5% amit a kincstár kínál.

jan. 28. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!