Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Akik tele sírják az interneten...

Akik tele sírják az interneten, hogy mennyire lecsökken az állampapírok kamata és kétségbeesetten keresek a hasonló minimális kockázatú, de nagyobb hozamú megtakarítási módot azok mibe fektettek előtte?

Figyelt kérdés

Mert én emlékszem mi volt előtte mondjuk 8 éve, a könnyen különösebb szakértelem és egyéni menedzselés nélkül elérhető kamat és tőkegarantált termékek piacán.

0,2-0,5%-os bankbetét

3,5-6%-os változó kamatú régi MÁP+

meg 30% kamatbónuszú Lakástakarék, amit csak ingatlancélra használhattál fel, 20ezer-be volt maximalizálva a havi betéti lehetőség, és csak akkor kaptad meg a 30%-ot ha 4 évig végig fizetted, az összesen 7,5%/ év, és attól már mindenki nagyon el volt ájulva, meg trükköztek hogy közvetlen hozzátartozó is nyitott a nevére, hogy többször havi 20ezerrel fizethessék hogy aztán összevonható legyen.

Az emberek nem értik, hogy a 18%-os nominális állampapír hozam az a kivétel volt és nem a szabály?

jan. 24. 19:13
 1/8 anonim ***** válasza:
45%

Mindig is imádták az emberek a havi 10%-os hozamígéreteket, aztá csodálkoztak, hogy átverés.

Csak pár példa:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

jan. 24. 19:26
 2/8 anonim ***** válasza:
17%
Magyarország tele van sötét pénzügyi analfabétákkal. Gondolom gépkocsinyereménybetétből meg ilyen “perselyből”, meg bankszámlabetétből forgatták államcsődtől rettegve a kis szottyos spórolt pénzüket az állampapírba amiről azelőtt még csak nem is hallottak. Ezek kérdezgettek itt tavaly, hogy “bármikó ki-e lehet-e venni-e?” meg hogy “hogyvaneza 1% büntetőkamat” stb.
jan. 24. 19:32
 3/8 anonim ***** válasza:
56%
2. Te sokkal jobb vagy ezeknél az embereknél, mert az a szórakozásod, hogy itt szidod ezeket az embereket a gyakorin, te pénzügyi guru. :D Remélem jobban érzed magad tőle és kiereszted a gőzt, legalább nem fizikailag támadod le őket, hogy kiéld a frusztrációidat, mint felsőbbrendű lény.
jan. 24. 22:07
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudjuk mibe teszik a pénzüket, mert mindegyik mindenhol kérdezgeti, hogy “jajj most mi lesz, hova tegyem”. Pedig igazából a legjobb amit tehet, hogy ugyanúgy állampapírban hagyja. Sokan azt sem akarják érteni, hogy egy rémségesen magas infláció mellett kapott magas kamat semmivel sem jobb mint egy alacsonyabb infláció melletti alacsonyabb kamat. Na ezért van a rengeteg ilyen kérdés.
jan. 25. 11:10
 5/8 nb2019 ***** válasza:
67%

8 éve nagyon kevesen fektethettek MÁP+ -ba, ha figyelembe vesszük, hogy 5,5 éve, 2019 nyarán indult. :)

Akkoriban az olyan csodák mentek, mint a Bróker Marcsika, Kairos, meg egyéb csodás piramisjátékok. Kockázatmentes ugyan nem volt, de annak mondták, és a sok nagy pénzre vágyó bele is ugrott. Annyi változott csak, hogy aki most panaszkodik, az épp ugyanakkora pénzügyi tudatossággal, és ugyanannyi utánaolvasás után választotta a PMÁP-ot, csak ezúttal szerencséje volt, hogy nagy pénzt talált biztonságos keretek között. És igen, amit a 4-es írt az sincs meg ennek a rétegnek, hogy ne csak nominálisan az összeget nézze, hanem reálértéken kell gondolkodni.

jan. 26. 14:08
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor egy kicsit benéztem az évet lehet, de azt tudom hogy ezek az állami támogatásos lakáskasszák pörögtek akkoriba, nekem is volt. Aztán mikor rájöttem hogy ebből a mesében sem veszek lakást, akkor tettem át annó máp+ba.
jan. 26. 15:05
 7/8 nb2019 ***** válasza:
62%

Nem volt rossz az a lakáskassza, de igazán csak a minimális időre kötve, és hitel-előtörlesztésre használva érte meg. Illetve önerőnek beforgatva. Csak abból lakást venni mindig is esélytelen volt, még ha a szülők nevére is volt kötve akkor is, hát még az árrobbanás után.

A fő hátránya volt még a kötött cél mellett, hogy valójában az összesített hozamból sokat lehúztak szerződéskötési díj címen. (Én mondjuk ezt megúsztam, mert a bankomnál nyitottam díjmentesen.)

Éltem volna a lehetőséggel újra ha nem vezetik ki, így csak 1 előtörlesztési kört tudtam futni.

jan. 26. 15:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Persze világos, akkoriban kezdtem el dolgozni, nem sok fogalmam volt a világról, csak az volt biztos pont hogy valami lakás egyszer csak kellene, ahol élni fogok.
jan. 26. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!