Az állampapír mellett melyik a második legkevésbé kockázatos befektetési forma ami majdnem hasonlóan adómentes viszont minimum akkora hozamot biztosít mint az állampapír?
Ugye mindenki olvasta a hírt, hogy menekülnek a PMÁP-ból. Én is ezt tenném, mert elég baljós jelek ezek. Lehetőleg a magyar államtól teljesen független befektetést választanék azonban full laikus vagyok a témát illetően.
Olvastam TBSZ számlákat, amin legszívesebben S&P500-as részvényeket vásárolnék.
De inkább tőletek kérdezném meg, hogy az állampapírnak mi a legjobb kihívója, ha valaki megközelítőleg hasonló kockázati szint mellett szeretne mondjuk a mostani FixMÁP hozamát elérni (vagy akár többet) úgy hogy csak állni hagyja benne a pénzét?
Most azok "menekülnének" fejvesztve az állampapírból, akiknek pénzügyi tudása még mindig kb a nullával egyenlő. Csak rá lettek csibészeltetve a 18%-os "hatalmas" inflációkövető kamatra, ami reál értékbe mi volt, talán 1-2%.
Ők azok, akik mikor pár éve még a régi 3,5-6%-ot fizető Fixmáp számított a relatíve jó kiszámítható állampapírnak, akkor ők párnacihába meg 0,5%-ot fizető bankbetétbe tartották a pénzüket.
10-11
Így van, edukáltabbak bele sem szálltak. Egy konzervatív részvényportfólió is a többszörösét hozta/hozza.
“eDukÁlTabBak” 🥴
Roppant kimagasló edukáltságra vall, amikor valaki önmagában összehasonlítja a részvénypiaci teljesítményt az állampapírpiacéval és pökhendin előadja a felfedezését, miszerint az előbbi magasabb, úgyhogy “edukálatlan” aki nem azt választja (bármilyen körülmények között, bármilyen időtávra, bármilyen célból 😆)
No igen, lemaradt…
A kevésbé edukáltakat arról ismerheted fel, hogy egyrészt lepontozzák a válaszaimat, másrészt külön hozzászólásban fikázzák a hozzászólásaimat.
Ahelyett, hogy a kevésbé edukált, kétségbeesetten kapálózó kérdező kérdésére igyekezne válaszolni…
Nem nem, a kevéssé edukáltak inkább onnan ismerhetők fel, hogy hülyeségeket írnak, miközben ezt mások eDuKáLtságának leminősítésével igyekeznek hitelesíteni.
A kérdezőnek nagy segítség, ha valaki rávilágít az ilyen szereplőkre így figyelmen kívül hagyhatja azok blőd hozzászólásait.
A lepontozástól eltekintettem, mert látom más eDuKáLatLanok🥴 megtették.
Ez az eszemppéöttcá engem is érdekel, a napokban a Plazában shoppingoltam, a takarítónő meg a vécés néni is éppen arról beszéltek hogy most vásároltak be belőle egy porcijót. Szégyelltem tőlük megkérdezni hogy ezt melyik boltban árulják. Mert úgy vennék én is.
A Plazában az információs pultnál a kiscsajt megkérdeztem, ő nem is hallott még róla. Azt mondja a Plazában nem lehet kapni, szerinte legalábbis eddig még senki nem kereste.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!