Hogyan fog ezekutan kamatozni a penz allampapirban?
Tehat, van ertekpapir szamlam es betudok lepni a telefonom.
Ee lstom minden nap hogy emelkedik az osszegem napi 7000 ft-tal kamatfizrtesig aztan lecsokken annyival amennyi epp kamstot kikuldenek.
A kerdesem, a premium kamatait lecsokkentettek, ezert a napi 7000 ft is csokken?
Nem az osdtes penzem van premium allampapirban, can minden fajta, fix, map, bonusz.
Az osdzes az egesz penzem novekszik napi 7000-rel.
Hogyan fog ez alakulni, kevesebb lesz az a 7000 ft?
Sok helyen olvasni ezt az eladni és fixet venni ötletet, de azért én ezt nem venném készpénznek, nagyon sok múlik azon, hogy melyik sorozatod van.
Nézzünk egy 2028/K-t vagy egy 2030/I-t például. Ezek 1,5%-os prémiumot adnak, azaz a fordulónap utáni hozama 5,2% lesz. Ha ezt eladod, akkor buksz 1%-ot kapásból, majd befekteted a 6,5%-os Fixbe, akkor mindössze 0,3%-os pluszban vagy az első évben. Ezért cserében viszont ha akár a 2025-ös, akár a 2026-os infláció magasabb lesz mint 5%, akkor buksz a rákövetkező éven. Ezért ezeket én nem piszkálnám.
Egy 2033/I 0,25%-os prémiumánál már egészen más lehet a helyzet. Egyrészt itt csak 3,95% az idei hozam, így még az 1%-os visszaváltás mellett is 1,55%-kal jobban hoz a fixbe áttétel az első évben. Másrészt csak 6,25%-os infláció felett hozna jobban a következő két évben. Ez már megfontolható lehet, ha nem számítasz ekkora inflációra. Én a választás előtti időszakot figyelembe véve nem fogadnék rá, hogy nem lesz infláció-növekedés a következő 2 évben. (Eleve a decemberi érték is 4,6% volt...)
Ma reggelre mar lecsokkent 300ezer ft-tal es meg lesz kamatfizetes jan 27-en is. Akkor is lecsokken az osszeg. A kerdesem hogy innentol kezdve kapok kevesebb napi kamatot?
A 7000 ft helyett, kapok kb 5000 ft-ot? Vagy attop is kevesebbet?
Aminek ma volt a fordulónapja az mától fizet kevesebbet. Ami meg 27-én lesz a fordulója az meg onnantól.
De ha összességében nézzük akkor logikus, hogy mától már kevesebb lesz a napi kamat hisz az egyik papírod már kevesebbet kamatozik.
27-től meg még kevesebbet.
Igen, sajnos...
Koszi :(
Meg egy kerdes.
Februar marcius aprilistol nem csokken ugye, mivel premium csak januarban fizet kamatot ugye?
Nem tudom milyen papírjaid vannak.
Ha van olyan ami fizet akkor is, akkor ott van esély, hogy változik a következő időszakra a kamat.
De ezeket láthatod magad is a kincstár felületén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!