Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan fog ezekutan kamatozni...

Hogyan fog ezekutan kamatozni a penz allampapirban?

Figyelt kérdés

Tehat, van ertekpapir szamlam es betudok lepni a telefonom.

Ee lstom minden nap hogy emelkedik az osszegem napi 7000 ft-tal kamatfizrtesig aztan lecsokken annyival amennyi epp kamstot kikuldenek.

A kerdesem, a premium kamatait lecsokkentettek, ezert a napi 7000 ft is csokken?

Nem az osdtes penzem van premium allampapirban, can minden fajta, fix, map, bonusz.

Az osdzes az egesz penzem novekszik napi 7000-rel.

Hogyan fog ez alakulni, kevesebb lesz az a 7000 ft?

jan. 15. 10:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
72%
Kamatfordulókor.
jan. 15. 18:37
 12/25 nb2019 ***** válasza:
83%

Sok helyen olvasni ezt az eladni és fixet venni ötletet, de azért én ezt nem venném készpénznek, nagyon sok múlik azon, hogy melyik sorozatod van.

Nézzünk egy 2028/K-t vagy egy 2030/I-t például. Ezek 1,5%-os prémiumot adnak, azaz a fordulónap utáni hozama 5,2% lesz. Ha ezt eladod, akkor buksz 1%-ot kapásból, majd befekteted a 6,5%-os Fixbe, akkor mindössze 0,3%-os pluszban vagy az első évben. Ezért cserében viszont ha akár a 2025-ös, akár a 2026-os infláció magasabb lesz mint 5%, akkor buksz a rákövetkező éven. Ezért ezeket én nem piszkálnám.

Egy 2033/I 0,25%-os prémiumánál már egészen más lehet a helyzet. Egyrészt itt csak 3,95% az idei hozam, így még az 1%-os visszaváltás mellett is 1,55%-kal jobban hoz a fixbe áttétel az első évben. Másrészt csak 6,25%-os infláció felett hozna jobban a következő két évben. Ez már megfontolható lehet, ha nem számítasz ekkora inflációra. Én a választás előtti időszakot figyelembe véve nem fogadnék rá, hogy nem lesz infláció-növekedés a következő 2 évben. (Eleve a decemberi érték is 4,6% volt...)

jan. 15. 20:36
 13/25 A kérdező kommentje:

Ma reggelre mar lecsokkent 300ezer ft-tal es meg lesz kamatfizetes jan 27-en is. Akkor is lecsokken az osszeg. A kerdesem hogy innentol kezdve kapok kevesebb napi kamatot?

A 7000 ft helyett, kapok kb 5000 ft-ot? Vagy attop is kevesebbet?

jan. 17. 10:15
 14/25 anonim ***** válasza:

Aminek ma volt a fordulónapja az mától fizet kevesebbet. Ami meg 27-én lesz a fordulója az meg onnantól.

De ha összességében nézzük akkor logikus, hogy mától már kevesebb lesz a napi kamat hisz az egyik papírod már kevesebbet kamatozik.

27-től meg még kevesebbet.

jan. 17. 10:37
 15/25 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos...

Koszi :(

jan. 17. 10:44
 16/25 anonim ***** válasza:
38%
Így működnek a változó kamatozású papírok.
jan. 17. 10:49
 17/25 A kérdező kommentje:

Meg egy kerdes.

Februar marcius aprilistol nem csokken ugye, mivel premium csak januarban fizet kamatot ugye?

jan. 17. 10:54
 18/25 anonim ***** válasza:
38%

Nem tudom milyen papírjaid vannak.

Ha van olyan ami fizet akkor is, akkor ott van esély, hogy változik a következő időszakra a kamat.

De ezeket láthatod magad is a kincstár felületén.

jan. 17. 11:43
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
Olyanokat kérdezel ami mind le van írva a papír tájékoztatójában. Vagy nem olvastad el mielőtt megvetted?
jan. 17. 20:46
 20/25 anonim ***** válasza:
0%
Állampapír :D
jan. 18. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!