Hogyan fog ezekutan kamatozni a penz allampapirban?
Tehat, van ertekpapir szamlam es betudok lepni a telefonom.
Ee lstom minden nap hogy emelkedik az osszegem napi 7000 ft-tal kamatfizrtesig aztan lecsokken annyival amennyi epp kamstot kikuldenek.
A kerdesem, a premium kamatait lecsokkentettek, ezert a napi 7000 ft is csokken?
Nem az osdtes penzem van premium allampapirban, can minden fajta, fix, map, bonusz.
Az osdzes az egesz penzem novekszik napi 7000-rel.
Hogyan fog ez alakulni, kevesebb lesz az a 7000 ft?
Igen, ha csökken az éves kamat, akkor a napi kamathalmozódás is kevesebb lesz.
Viszont ha a kapott kamatot újra befekteted, az meg növeli.
Miután megkapod a PMÁP kamatot, utána érdemes az adott PMÁPot eladni és valami magasabb kamatozásúba rakni.
Koszi :)
Igen gondoltam hogy az osszeset visszavaltom (a premiumot)es veszek fix allampapirt.
Minden papíron a a kamatelhatárolás naponta annyival növekszik, amennyi az aktuális kamatláb és névérték szorzatának 1/365-öd része.
A PMÁPot akkor érdemes lecserélni fix kamatozásúra, ha nem lesz szerintetek 2025-26-ban újra brutálisan magas infláció……..:)
#3 - Ha lesz, akkor se érsz semmit a mostani PMÁP-al. Jön majd ki új sorozat, ami magasabb kamattal indul, ahogy 2022-ben is sorba jöttek ki a magas induló kamatozású PMÁP-ok.
Nem tudom mit hoz a jövő, de múltbeli tapasztalatok alapján én nem fogom megtartani egyik PMÁP-ot se.
Vagy más állampapírba rakom, vagy más devizában fektetem be.
Aķkor mit erdemes csinalni?
Hagyni bent, vagy attenni masmibe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!