Szerintetek ez árverés( wise- al kapcsolatos)?
Van egy tabletom amit árulok a marketplacen. Valaki érdeklődött, és kérdezte, hogy postázom e. Mondtam neki, csak úgy ha a pénzt küldi előre.Ugy beszéltük meg, hogy mikor a postán vagyok, küldök neki egy képet a csomagról a címével rajta.Fel ajánlottam pay pal fizetést, meg ebay vásárlást, de azt mondta, hogy nincs neki egyik se. Ma reggel ìrt, hogy a címe változott, inkább az anyja címére küldjem.
Elmentem a postára. Képeket átküldtem. Kérte az email címemet. Meglepődtem, hogy minek az. Aztán kaptam egy emailt , vagy a wisetól jött vagy valami credit - suisse- től, nem tudom. . Mert wise számlára kértem az utalást, ő meg ezen a credit- suisse oldalon át utalt.
Az van az e-mailben, hogy a pénzt a küldő jóváhagyta , de a bank feltartja addig amíg a postázási bizonylatot nem küldöm el.
Visszaléptem a dologtól, nem adtam fel, mert bárki tud hamisítani egy ilyen emailt.
Valaki találkozott ilyesmivel? Tényleg átverés vagy legális dologról van szó?
Ez garantáltan átverés.
Amit leírtál az egy jól bejáratott, ismert átverés fogatókönyve.
Ha előre fizetést akarsz, akkor eleve el se indulsz a postára, míg a vételár + postaköltség utalásának összege nem pittyen a netbankodon. Persze ilyenkor a vevőnek kell a saját szakállára vállalni hogy lehet te vered át és nem fogsz neki küldeni semmit.
A másik megoldás, ha olyan csomagszállítóval adod fel, ahol van utánvétkezelés. Így csak akkor kapja meg a csomagot a vevő, ha kifizette utánvéttel a futárnak, vagy a csomagautomata terminálján. Ilyenkor is érdemes előre elkérni a szállítás árát, mert ha úgy dönt hogy nem veszi át, akkor buktad a feladás árát + talán még azt is kifizetteti veled a futárcég, hogy visszaviszi neked.
Nem Mo.- n élek. Nálunk az átvétel utani fizetés szerintem nem is lehetséges. A csomag automata#sem divat . Erre mifelénk nincs is.
De mondtam neki, hogy míg nincs#a számlámon a pénzt, addig nem postázom. De már azzal átvert, hogy becsomagoltatta velem , elmentem a postáig, ott meg küldött egy emailt , hogy az ő részéről az utalás megtortent.
És azóta se irt rám, hogy megerkezett e a számlámra a pénz. Már ez is nagyon gyanús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!