Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerintetek ez árverés( wise-...

Szerintetek ez árverés( wise- al kapcsolatos)?

Figyelt kérdés

Van egy tabletom amit árulok a marketplacen. Valaki érdeklődött, és kérdezte, hogy postázom e. Mondtam neki, csak úgy ha a pénzt küldi előre.Ugy beszéltük meg, hogy mikor a postán vagyok, küldök neki egy képet a csomagról a címével rajta.Fel ajánlottam pay pal fizetést, meg ebay vásárlást, de azt mondta, hogy nincs neki egyik se. Ma reggel ìrt, hogy a címe változott, inkább az anyja címére küldjem.

Elmentem a postára. Képeket átküldtem. Kérte az email címemet. Meglepődtem, hogy minek az. Aztán kaptam egy emailt , vagy a wisetól jött vagy valami credit - suisse- től, nem tudom. . Mert wise számlára kértem az utalást, ő meg ezen a credit- suisse oldalon át utalt.

Az van az e-mailben, hogy a pénzt a küldő jóváhagyta , de a bank feltartja addig amíg a postázási bizonylatot nem küldöm el.

Visszaléptem a dologtól, nem adtam fel, mert bárki tud hamisítani egy ilyen emailt.

Valaki találkozott ilyesmivel? Tényleg átverés vagy legális dologról van szó?

tegnap 20:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez garantáltan átverés.

Amit leírtál az egy jól bejáratott, ismert átverés fogatókönyve.

tegnap 20:18
 2/6 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=RPxwWz4NAlg

Ez a videó is ilyen átverési kísérleteket mutat be.

tegnap 20:22
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon sok átveréssel találkoztam, de ez nekem új
tegnap 20:35
 4/6 anonim válasza:
Semmi új nincs benne, ezer éves.
tegnap 21:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha előre fizetést akarsz, akkor eleve el se indulsz a postára, míg a vételár + postaköltség utalásának összege nem pittyen a netbankodon. Persze ilyenkor a vevőnek kell a saját szakállára vállalni hogy lehet te vered át és nem fogsz neki küldeni semmit.

A másik megoldás, ha olyan csomagszállítóval adod fel, ahol van utánvétkezelés. Így csak akkor kapja meg a csomagot a vevő, ha kifizette utánvéttel a futárnak, vagy a csomagautomata terminálján. Ilyenkor is érdemes előre elkérni a szállítás árát, mert ha úgy dönt hogy nem veszi át, akkor buktad a feladás árát + talán még azt is kifizetteti veled a futárcég, hogy visszaviszi neked.

tegnap 21:23
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem Mo.- n élek. Nálunk az átvétel utani fizetés szerintem nem is lehetséges. A csomag automata#sem divat . Erre mifelénk nincs is.

De mondtam neki, hogy míg nincs#a számlámon a pénzt, addig nem postázom. De már azzal átvert, hogy becsomagoltatta velem , elmentem a postáig, ott meg küldött egy emailt , hogy az ő részéről az utalás megtortent.

És azóta se irt rám, hogy megerkezett e a számlámra a pénz. Már ez is nagyon gyanús.

tegnap 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!