Árveréssel kapcsolatban van ilyen jogszabály? (bővebben lent)
Annyi pénzt kel le tenned amennyi az árverező "jutaléka" az általad árverés útján megszerzett érték után.
Hogy érthető legyen : Én is kértem az adósom ellen végrehajtást (VH) és én is részt vettem az árverésen.
Az árverezendő ingóságok, tárgyak azon az értéken kerülnek árverésre amely értéken azt a VH nyilvántartásba vette és lefoglalta. (ez az ár lehet alacsonyabb is mint a valós érték) Az árverésen többen is megjelenhetnek rajtad kívül és licitálhatnak. Pl. egy bizonyos tárgy értéke (árverési értéke) 100 000 ft-ról indul
azaz a VH ezen az áron kezdi meg a licitet,ha senki nem jelentkezik nem teszi fel a kezét és szól,hogy megveszi akkor a VH egy alacsonyabb összeget mond Pl. 80 000 ft. és így lemehet az árral azt hiszem teljesen 30 % ig azaz az eredeti 100 000 ft 30 % - ig. Ha senki nem veszi meg akkor kijelöl egy újabb azaz másik árverési időpontot. De ha a harmadik ki kiáltási áron te jelentkezel és szólsz,hogy te megveszed akkor ennek a 30 000 ft-nak a VH -ra eső jutalék részt (mennyi a VH jutaléka azt nem tudom ,azt kérdezd meg tőle az árverés előtti napokban,hogy tudjál felkészülni) ott azonnal kp-ban ki kell fizetned. Nem a vétel árat azaz a 30 000 ft-ot hanem a 30 000 ft érték után a VH-nak járó jutalékot. Ha nem tudod ott azonnal kifizetni ,érvénytelenné válik a licited. Ha nem te veszed meg a szóban forgó tárgyat akkor az aki megvette az a teljes árat ki kel,hogy fizesse Pl. 30 000 ft-ot és a VH abból a 30 000 -ből vonja le a saját jutalékát és az így megmaradt összeget utalja vagy kp-ban kifizeti ki/meg neked.
Ha van további kérdésed írj privátba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!