Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lakás hitel törlesztésének...

Lakás hitel törlesztésének mennyi idő a lefolyása?

Figyelt kérdés
Arra az időre gondolok ami csak kimondottan a hitel intézés és törlesztés visz el. Pl onnantól hogy van egy adás vételi szerződésem amivel elmegyek egy bankban hogy szeretnék X hitelt? Elég nagy önerőm van kb a lakás árának 2/3, nagyjából tisztában vagyok a folyamatokkal csak azt nem tudom mennyi időt vesznek igénybe ezek. 1-2 hónapra saccolom de összehozható ez 1 hónap alatt?
jan. 8. 21:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Te nem törleszteni akarsz, hanem hitelt felvenni!😅

Igen, kb. 1,5-2 hónap.

jan. 8. 23:15
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, arra gondoltam, sry 😆

Van lehetőség ezt vajon kicsi felgyorsítani kb 1 hónapra? Vagy van rá bármi esély hogy kb 1 hónap legyen a dolog?

jan. 8. 23:17
 3/5 anonim ***** válasza:
73%
Van rá esély, de garancia nincs.
jan. 9. 00:05
 4/5 nb2019 ***** válasza:
100%

A papírok beadásától a bírálathoz a tényleges folyósításig nálam majdnem napra pontosan 2 hónap telt el 4 éve.

Hátráltató tényező volt, hogy valamiért folyamatosan új igazolást találtak hogy még hiányzik (pedig már a szerződéskötés előtt egyeztetve lett velük a szerződés is, nameg minden alkalommal listát kértem, mit vigyek küldjek) illetve ebben volt egy karácsony-újév időszak is. Szóval én azt mondom hogy nem lehetetlen az 1 hónap ha minden optimális, de inkább a 1,5-et tartom reálisnak, az még 1-2 közbejövő akadállyal is összejöhet.

jan. 9. 07:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Kérdező, az hogy neked mennyi önerőd van, az a folyamatban nem sokat számít, max abban a részben, hogy megadják-e a hitelt vagy nem. Nekem 70 % önerőm volt és igy a bírálat lefolyt kb másnapra, viszont onnan indult a kötözködés. Ez egy újépítésű lakás volt és minden papírt bekértek, mindenbe belekötöttek, nem volt jó a kivonat, csak teljes dokumentumok, ha ezek megvoltak, akkor a szövegezés nem volt jó, vagy ha minden ok, akkor találtak valamit, amire újabb dokumentumot kértek be... Az adásvételire adtak egy mintát, ami nekik pontról pontra úgy kellett, ahogy ők leírták, amivel meg a lakópark ügyvédje nem értett egyet és egy hétig ment ezen is a huzavona, majd a bank engedett, mivel kifutottunk volna a 3 hónapból és megjegyzem mégegyszer 70 % önerő, a pénz számukra kb pitiáner összeg meg akkor még alacsony hitelkamatok is voltak és prémium ügyfél voltam, de az sem érdekelt a kutyát se. Ez az az időszak volt, amikor nagyon pörgött a lakáspiac a támogatások miatt, boldog-boldogtalan lakást akart venni, mert kb hetente drágultak és a banki ügyintéző már kb undorral fogadott, annyi munkája volt.
jan. 10. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!