KIZÁRÓLAG elméleti szinten el lehetne kezdeni így egy lakáshitel törlesztését?
Szóval csak gondolkoztam így a dolgokon, hogy mi a fenét is lehetne csinálni manapság, hogy az embernek azért lassan saját lakása legyen, ezért csak elméletben kérdezem.
Szóval adott a férfi aki keres kb havi 500.000Ft-ot nettóban és a nő, aki kb ugyan ennyit. Számottevő megtakarítás per pillanat nincs.
Tételezzük fel, hogy a nő felvesz 10-15M-t x futamidőre, x kamatra, a lényeg, hogy az ő fizetéséből azt nyugodtan tudja törleszteni és még marad is. A férfi ezt a 15M Ft-ot fel tudja-e használni egy lakás önerőjére, úgy, hogy a lakásra/házra a hitelt ő veszi fel szintén egy olyan törlesztőrészlettel, amivel ő azt fizetni tudja egyedűl. Így mind a 2 fél egyszerre egyidejűleg törleszt 2 különböző hitlet, ellenben már egy kifizetés alatt álló "saját" lakásban élnek.
Ez így működhet, vagy igazi világi idiótaság amit leírtam?
És miért is akarnátok két hitelt fizetni, amiből az egyik nyilván szabadfelhasználású lenne, ahelyett, hogy ketten, adóstársakként fizetnétek a lakáshitelt, aminek sokkal kedvezőbb a kamata?
Egyébként önerő megvan? Mert anélkül nem fogsz tudni lakáshitelt felvenni.
Ha jól értem, akkor az önerő a nő által felvett 15M lenne, amit odaad a férfinak hogy egyedül vegyen fel lakáshitelt.
Ha te vagy a nő, akkor ez egy nagy nem! Ne adj oda 15M-t egy pasinak se, bármekkora is most a szerelem. Így még tulajdonrészed sem lesz, jogilag nem közös ingatlan!
Amúgy én a csávó vagyok, de pont ezért írtam, hogy a kérdés ELMÉLETI, mert nem igazán az érdekelt, hogy milyen morális/párkapcsolati kérdéseket feszeget a dolog. Amúgy nincs párom meg semmi ilyesmi, szóval senkit nem veszélyeztet semmi anyagi csőd.
Szimplán az érdekelt, hogy elméletben lehet-e "lakásod" a "semmiből".
1. olvasd el mégegyszer amit leírtam, mert nem értetted szerintem
Ott bukik el a dolog, hogy ingatlanfedezet nèlkül 10-15 millió forint szabadfelhasználású hitelt nem fognak adni senkinek.
Viszont ha jól èrtem ingatlan az nincs a kèpletben egyik fèlnek sem.
A maximum amit ki lehet csikarni jelenleg bármilyen kalkulatorból szabadfelhasználásra az kb 12000000 ft, 8 èvre ez sacc 210.000-es törlesztő lenne.
Sok szerencsèt egy ilyen konstrukció sikeres hitelbìrálatához 😅
Szóval jobb lenne 30 milla után az évi 15+% hitel kamatot fizetni (5 milla) mint ugyanilyen lakást évi 2.5 milláért bérelni, és a megtakarított pénzeket mondjuk befektetve évi 10-20%ot fialtatni?
Kétlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!