Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért vettek fel az emberek...

Miért vettek fel az emberek svájci frank alapú devizahiteleket a 2000-es években?

Figyelt kérdés
Amikor ez történt én még gyerek voltam és nem értettem mi ez az egész. Most így felnőttként még kevésbé értem. Ki lenne olyan őrült, hogy forintban kapja a fizetését de az adósságát SVÁJCI keményvalutában veszi fel??

tegnap 17:18
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

Mert nem volt másmilyen, és nem akartak letenni arról, hogy hitelt (=kölcsön) vegyenek fel, és az ügyintézőket kiképezték arra, hogy győzzék meg őket, hogy ez kölcsön (nem az!), és nincs árfolyamkockázat.

Azóta már hibás termékként megszüntették mindenhol, kártalanították a "hiteleseket" és a bankokat is, csak nálunk nem, itt még mindig vannak kilakoltatások, többszörös követelések, perek, stb.

Ez egy bűnszövetségben elkövetett bűncselekmény, a feljelentők között vagyok - halkan jegyzem meg, folyamatban van a büntetőper (NEM ismeretlen tettesek ellen), és amíg egy ügyben büntetőper van folyamatban, addig polgári pert nem lehet indítani, de maffiaállam van, ezért erre is tojik a "bíróság"... (egy része).

ma 00:20
 12/27 anonim ***** válasza:
10%
Akkoriban full hülye voltam pénzügyekhez, de átlagos képességekkel sikerült megfogalmaznom magamnak, hogy ezzel a forint erősségének drukkolonk a svájci frank értéktartóságával szemben. Valami sejtelmem volt róla, hogy ott azért mindent vastagon mérnek, itt meg kátyúözön, rosszindulat, lemondás, megbízhatatlan vezetés. Igazából elképzelni nem tudom, hogy milyen, ha valaki ezt nem képes felfogni.
ma 00:51
 13/27 anonim ***** válasza:
33%

11

Soha nem vezették ki a forint hiteleket ez ordas kamu.

ma 04:11
 14/27 anonim ***** válasza:
19%

Én is felvettem anno, és egy éven belül már Svájcban dolgoztam és frankban kaptam a fizetést. A banktól onnantól kértem hogy frankban szeretném fizetni a törlesztőt hogy ne kelljen kétszer konvertálnom. Azt mondták ilyet még senki nem kért tőlük de végül megoldották. Aztán a 15 éves hitelt 3 év alatt kifizettem és megvolt a lakás. Forintra átszámolva már a 3 év végén kb 10%-al többet kellett volna fizetnem, de így csak egy olcsó hitel lett.

Szóval elég speciális helyzetem volt de végül bejött. Azóta is kint élek.

ma 07:35
 15/27 anonim ***** válasza:
36%
Mert szinte ingyen hitel volt. A volt szomszédaim postás házaspár, a mai világban 2 postás hogy tudna felépíteni egy 150 m2-es családi házat? Nyilván a fizetésükből nem tudták fizetni a megemelkedett törlesztőket, csődbe mentek.
ma 07:41
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

Ugye a frank arfolyama az eurohoz volt kotve, igy tulajdonkeppen az arfolyamkockazat megegyezett az euro-forint valtozassal.

De a forintot is egy darabig tudtak tartani a megfelelo savban, csak aztan jott Gyurcsany es a valsag. A ketto elinditotta a forint leertekelodeset. Ez meg nem lett volna akkora problema, ami igazan betett hogy a Svajci NB eltorolte az euroval szembeni arfolyamgatat, egyik pillanatrol a masikra. Senki sem szamitott ra es eszeveszett erosodesbe kezdett a frank.

ma 07:59
 17/27 anonim ***** válasza:
0%

#11 Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!

Aki képtelen volt mérlegelni az árfolyamkockázatot és erőn felül vette fel a hitelt, azzal nincs mit tenni.

Nekem is volt frankhitelem. Nehéz volt, de szépen végigtörlesztettem. Mindezt azért, mert én nem erőn felül vettem fel.

ma 09:33
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
Lehet vagdalkozni, hogy milyen felelőtlenek az emberek, meg erőn felül stb. De a többség nem luxus dolgok miatt adósodott el, hanem a puszta létezéséhez. Ház vagy lakás vásárlása, felújítása.
ma 09:49
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
Akinek hitelt kell felvennie, hogy valamit megvásároljon, az a számára luxus.
ma 09:56
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

18

Többen vettek belőle autót, háztartási cikket, utazást mint ingatlant.

Amúgy érdekes adat: a "megmentett" devizahitelesek 70%-ának az árfolyam beszakadás előtt is már beúszott a hitelével.

ma 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!