MBH Bank 5 perces kérdőív kitöltéséért 50 ezer Ft jóváírás?
Figyelt kérdés
Az anyám nemrég oda jött hozzám a telefonjával hogy segítsek neki, ki akarja tölteni ezt a kérdőívet, de miután megválaszolta azt a néhány kérdést (pl. milyen gyakran használja az MBH mobil appot), ha rányom a tovább gombra nem történik semmi. Elkértem a telefonját, megnéztem alaposabban, és hamar rájöttem hogy ez egy csalás. 2024. december 4.-én készült a profil, és a profilkép alatt írták is kommentben hogy csalók. Nyilván ezt az anyám nem nézte meg, csak elkezdett habzani a szája a pénzre. Bezártam a kérdőívet, a profilt letiltottam és újraindítottam a telefont. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Kártya adatot állítása szerint nem kértek és nem is adott meg, de tudom hogy vannak olyan adathalász vírusok amiket csak elég egy linken keresztül megnyitni és máris bejutnak a telefonba, számítógépbe. Mi lesz szerintetek? Lesz ennek valami következménye?jan. 2. 11:18
1/8 anonim válasza:
Adott-e meg bármi olyan adatot, amivel vissza tudnak élni? Netbank adatok, személyes adatok, amivel telefonos bankon azonosítanak?
2/8 A kérdező kommentje:
Tudomásom szerint kártya adatokat nem adott meg. A többit nem tudom, meg se tudom kérdezni tőle mert most összevesztünk, mert magyarul megmondtam neki hogy hogy lehet ilyen hülye...
jan. 2. 11:29
3/8 A kérdező kommentje:
Most nagy nehezen kinyögte hogy a legvégén ahol nem tudott tovább menni, megadta a teljes nevét és az email címét. Gondolom ez baj. Mit csináljunk?
jan. 2. 11:43
4/8 anonim válasza:
Telefonos ügyfélszolgálatot felhívni, ha anyukád ennyire fogalmatlan, a legjobb a kártya tiltása és új kártya igénylés lenne a legbiztosabb.
Inkább az a 3-4-5 ezer forint fájjon, mint a havi fizetése (vagy több).
Ha van netbankja, lépjetek be (ne a mobiljáról, amivel eddig megadta valahol valakinek az adatait!)- belépési jelszavak megváltoztatása, email címé is, appot törölni.
Jelezni az incidenst a banknak azonnal.
5/8 A kérdező kommentje:
Mondtam hogy hívjuk az ügyfélszolgálatot, ő nem akarja, azt mondja felesleges, hogy túl nagy dobra verem. Velem meg ugye nem állnak szóba. Most erre biztos azt írnátok hogy akkor ne foglalkozzak vele, az ő baja. Csak ez nem ilyen egyszerű, én még tanulok, ő tart el engem szóval ha csalók ellopják a pénzünk nem tudom mi lesz velünk ebbe a hónapba vagy a következőbe...
jan. 2. 12:07
6/8 A kérdező kommentje:
Egyszóval most nem csak magával hanem velem is kitolt...
jan. 2. 12:07
7/8 anonim válasza:
Akkor írj emailt az ügyfélszolgálatnak az ő fiókjából…nem egy elegáns megoldás, de a semminél több.
Próbáld neki elmagyarázni, hogy muszáj minden platformon jelszót módosítani, ellenőrizni stb, mert ha ennyire fogalmatlan, nagy baj lesz.
8/8 A kérdező kommentje:
Most kimentem hozzá a konyhába beszélni hogy intézkedjünk. Elkezdett velem ordibálni, fogyatékkal élőnek nevezett. Azt mondta nem lesz belőle semmi baj, hiszen kiléptünk, letiltottuk. Hogy miért nem fogom fel? El vagyok keseredve, kétségbe vagyok esve. Nagyon kevés pénzből élünk, gondolom ezért csillant fel a szeme arra az 50 ezer Ft-ra. Hát kíváncsi leszek mi lesz. Email címének a fiók adatait nem tudom, telefonját elcsórni szintén nem tudom, állandóan nála van. Szóval Isten és a csalók kezében vagyunk :(
jan. 2. 12:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!